Prăjitură keto cu iaurt și cocos, fără zahăr (desert pentru diabet și cura de slăbire)

Deserturile din dieta ketogenică au un conținut redus de calorii și carbohidrați. În schimb, sunt bogate în grăsimi și generoase în proteine.

Cu alte cuvinte, sunt sănătoase, hrănitoare și sățioase.

Prajitura cu iaurt si cocos fara zahar

Imagine sugestiva: Prajitura cu iaurt si cocos fara zahar: Ted Eytan

Un alt avantaj al deserturilor keto este că nu conțin zahăr. De regulă se prepară cu un îndulcitor natural, precum eritritol sau stevia.

Acestea nu conțin calorii, nici nu cresc nivelul de zahăr din sânge. De aceea sunt foarte bune pentru diabetici.

Prăjitura keto cu iaurt și cocos prezentată mai jos nu conține nici măcar făină de grâu. Aceasta este înlocuită cu făină de cocos, care nu este practic o cereală.

O porție conține doar 160 de calorii și sub 4 g de carbohidrați.

Prăjitură keto cu iaurt și cocos, fără zahăr – rețetă

Ingrediente pentru blat

• 150 g de făină de cocos
• 65 g de eritritiol sau stevia
• 2 lingurițe de praf de copt
• 151 ml de unt topit
• 2 ouă mari
• 1 linguriță de extract de vanilie

Ingrediente pentru cremă

• 600 g de iaurt grecesc simplu
• 3 ouă mari
• 100 g de eritritol, stevia sau alt îndulcitor
• 1 linguriță de extract de vanilie
• 2 linguri de făină de cocos

Mod de preparare

Pregătiți mai întâi compoziția pentru blat. Amestecați într-un bol ingredientele uscate, anume făina de cocos, eritritolul și praful de copt.

Adăugați apoi untul topit, ouăle și extractul de vanilie. Amestecați bine, până rezultă o compoziție sfărâmicioasă.

Tapetați o tavă pătrată cu dimensiunea 20 x 20 cm. cu hârtie de copt. Turnați în ea 1/3 din compoziția de mai sus. Distribuiți-o uniform și presați-o cu degetele sau cu dosul unei linguri, să se taseze bine.

Stratul trebuie să fie compact și neted.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius pentru 8-10 minute.

Între timp, pregătiți crema. Puneți iaurtul într-un bol. Adăugați ouăle, eritritolul și extractul de vanilie. Amestecați bine, până la omogenizare.

La final, incorporați și cele 2 linguri de făină de cocos.

După ce blatul este gata, scoateți tava din cuptor și turnați jumătate din cantitatea de cremă de iaurt peste el.

Presărați din nou 1/3 din compoziția de blat deasupra, formând un strat uniform.

Turnați restul de cremă de iaurt și deasupra restul de compoziție sfărâmicioasă.

Introduceți din nou tava în cuptor, la 166 de grade Celsius. Lăsați prăjitura 20 de minute, apoi scoateți tava și acoperiți-o cu folie de aluminiu. Coaceți încă 20-30 de minute.

Va deveni aurie, ușor rumenă deasupra.

Lăsați-o să se răcească de tot, apoi dați-o la frigider pentru minim 2 ore.

Este mult mai fermă și mai gustoasă după ce stă la rece.

Se taie în pătrate. Ar trebui să obțineți 16 pătrate.

Informații nutriționale

O porție (un pătrat) de prăjitură conține:

→ 160 de calorii
→ 3,8 g de carbohidrați neți
→ 3,6 g de fibre
→ 7,1 g de proteine
→ 10,8 g de grăsimi

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi mai multe rețete keto sau deserturi fără zahăr:

Chec keto fără zahăr și făină pentru diabetici și slăbit (gata în 3 minute!)
Fursecuri cu iaurt și afine – fără zahăr și făină (keto)
Prăjitură din iaurt și cacao – fără zahăr și făină (keto)
Cheesecake din brânză și iaurt, fără zahăr și făină (keto)

Sursă rețetă: Ketoserts, Keto coconut layered yogurt bars: https://www.youtube.com/watch?v=fOtwCLCJKZk&ab_channel=ketoserts

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.