Prăjitură cu brânză și mere – fără zahăr și făină de grâu
Această prăjitură este ideală pentru dieta ketogenică, deoarece aportul de carbohidrați este mic, cel de proteine mediu, iar cel de grăsimi mare.
Nu conține zahăr, ci un îndulcitor non-caloric. Mulți reușesc să slăbească și să țină sub control diabetul cu ajutorul acestui regim alimentar.
Succesul dietei keto constă tocmai în respectarea acestui raport de macronutrienți. Dacă mărești cantitatea de grăsimi din alimentație, trebuie să scazi cantitatea de carbohidrați. Doar așa vei avea rezultate bune în ceea ce privește scăderea în greutate.
Cuprins
Prăjitură cu brânză și mere – rețetă
Ingrediente pentru blat
• 3 ouă
• 2 mere
• 2 lingurițe de suc de lămâie
• 80 g de făină de migdale (v-o recomand pe aceasta la ofertă)
• 30 g de fulgi de cocos (vi-i recomand pe aceștia)
• 1 linguriță de praf de copt
• 30 g de ulei de cocos (vi-l recomand pe acesta fără gust)
• îndulcitor după gust: stevia, green sugar sau eritritol
Ingrediente pentru cremă
• 180 g de brânză de vaci
• 100 g de iaurt
• 1 ou
• 2 lingurițe de făină de cocos (v-o recomand pe aceasta la preț bun)
• îndulcitor după gust: stevia, green sugar sau eritritol
Mod de preparare
Spălați bine merele și tăiați-le felii. Dacă sunt din comerț, este bine să le lăsați să stea în apă cu puțin bicarbonat (fără aluminiu!) timp de 5-10 minute, ca să mai iasă din pesticidele de suprafață.
Feliile de măr se pun într-un bol și se stropesc cu puțin suc de lămâie. Se amestecă bine cu mâinile și se dau deoparte.
Pregătiți blatul. Puneți fulgii de cocos și făina de migdale într-un bol. Adăugați praful de copt și amestecați cu un tel.
Spargeți ouăle într-un bol separat. Adăugați îndulcitorul și mixați cu mixerul circa 4-5 minute, sau până devin spumoase.
Adăugați uleiul de cocos. Dacă acesta este solid, topiți-l să devină lichid. Incorporați apoi amestecul uscat, adăugându-l treptat. Amestecați ușor cu o spatulă, ca să nu se lase spuma de ouă. La final se adaugă feliile de mere și se amestecă tot ușor.
Pregătiți tava în care veți coace prăjitura, tapetând-o cu hârtie de copt. Autoarea rețetei a folosit un inel culinar mic, de 18 cm.
Presați bine aluatul în tavă pe măsură ce îl distribuiți într-un strat uniform. Merele trebuie să fie bine incorporate în aluat, să nu rămână pe afară. Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 25-30 de minute.
Între timp, pregătiți crema care va merge deasupra prăjiturii. Puneți oul, iaurtul, brânza de vaci și îndulcitorul într-un bol. Mixați cu mixerul până rezultă o cremă fină. Incorporați și făina de cocos – aceasta va lega puțin crema.
Scoateți prăjitura din cuptor și adăugați imediat crema deasupra. Înclinați tava ca să se distribuie uniform. Dacă vreți, puteți să mai adăugați câteva felii de măr deasupra, pentru decor. Va avea un aspect mai frumos.
Dați tava din nou în cuptor pentru încă 25-30 de minute, la aceeași temperatură. Prăjitura se lasă la răcit complet în tavă, apoi se scoate. Se taie ca pe tort.
O puteți servi ca desert sau ca gustare. Poate înlocui și un mic-dejun sau un prânz, dacă preferați ceva dulce. Conține proteine și grăsimi care dau sațietate la fel ca o masă obișnuită.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu brânză de vaci, fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:
Prăjitură cu brânză fără zahăr, făină, ulei – mai dietetică decât pasca
Prăjitură cu brânză, lămâie și cocos – fără zahăr, făină, ulei
Prăjitură fragedă cu brânză și iaurt, fără făină
Prăjitură cu brânză și vișine (diabet, keto, dieta fără gluten)
Sursă rețetă: Kochen zu Hause, Plăcintă cu mere cu conținut scăzut de carbohidrați: https://www.youtube.com/watch?v=xMegmpgNAOE&ab_channel=KochenzuHause