Prăjitură pufoasă cu nucă de cocos, fără făină și ulei
Această prăjitură cu cocos va fi o descoperire uimitoare pentru mulți dintre voi.
Vă sfătuim să o încercați dacă aveți intoleranță la gluten sau suferiți de diabet.
Este potrivită și pentru dieta ketogenică și curele de slăbit, întrucât nu are mulți carbohidrați.
Pe lângă faptul că nu conține făină, nici ulei, prăjitura cu cocos este extrem de simplă și rapidă.
Ingredientele sunt atât de banale încât pot fi procurate de la magazinul din colț. Sau le aveți deja în casă.
Trebuie doar să amestecați ingredientele și să turnați compoziția în tavă.
Cuprins
PRĂJITURĂ CU COCOS FĂRĂ FĂINĂ ȘI ULEI – REȚETĂ
INGREDIENTE
• 250 g de fulgi de cocos (vi-i recomand pe aceștia)
• 3 ouă mari
• 250 ml de smântână grasă (33%)
• 150 g de zahăr sau 200 g de eritritol (vi-l recomand pe acesta)
• ¼ linguriță de sare
• 6 g de praf de copt
• 1 linguriță extract de vanilie (sau zahăr vanilat)
MOD DE PREPARARE
Spargeți ouăle într-un bol încăpător. Un ou cu tot cu coajă are circa 70 de grame.
Dacă ouăle pe care le aveți sunt mai mici, folosiți patru.
Peste ouă puneți zahărul și sarea. Bateți ouăle cu telul până se fac spumă.
Adăugați apoi extractul de vanilie și smântâna.
Amestecați bine cu telul. Incorporați la final fulgii de nucă de cocos. Aceștia trebuie să fie cât mai fini.
Omogenizați cu o paletă. Veți obține o compoziție moale.
Acoperiți vasul cu folie de plastic. Dați-l în frigider și lăsați compoziția să stea la rece circa jumătate de oră.
Între timp, pregătiți tava. Autoarea rețetei a folosit o formă pătrată cu dimensiunea de 21 x 21 cm.
Ungeți-o cu ulei și tapetați-o cu hârtie de copt.
După cele 30 de minute de stat în frigider, scoateți vasul cu compoziție.
Adăugați praful de copt trecut prin sită.
Amestecați bine și transferați compoziția în tavă.
Presați cu paleta și nivelați la suprafață.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
Lăsați prăjitura de cocos 30-35 de minute, pe raftul din mijloc.
Timpul de coacere variază însă, în funcție de cuptorul fiecăruia.
Prăjitura este gata când s-a rumenit frumos deasupra.
Verificați dacă este coaptă bine cu o scobitoare.
Dacă iese curată, prăjitura este gata.
Scoateți-o din tavă și așteptați să se răcească înainte de a o tăia.
O puteți tăia în pătrate.
REȚETE SIMILARE
Pe site-ul nostru puteți găsi mai multe rețete de prăjituri de casă.
Prăjitură cu lămâie fără zahăr și făină, pentru slăbit (keto)
Prăjitură de post cu vișine – pufoasă, aromată
Prăjitură fără zahăr și făină, cu portocale (keto)
Prăjitură pufoasă de post, cu suc de portocale
În mod surprinzător, prăjitura de cocos arată și se simte ca un blat fraged. Chiar dacă nu are făină și ulei.
Este umedă și moale la interior, ușoară și delicată.
Parcă ar fi însiropată. Este dulce și aromată, datorită fulgilor de cocos.
Poate fi desertul perfect pentru un final de masă în familie.
Cu siguranță va fi apreciată de toți mesenii, de la mare la mic.
Rețetă preluată din: Luda Easy Cook, Tort cu nucă de cocos fără făină și ulei: https://www.youtube.com/watch?v=-d1G1O7jUpQ&ab_channel=LudaEasyCook%D0%9F%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B0%D1%8F%D0%9A%D1%83%D1%85%D0%BD%D1%8F