Supă crema de roșii și morcov, fără ulei, fără fierbere – grozavă pentru zilele caniculare!
Această supă se prepară doar din legume. Este 100% naturală și hrănitoare. Are un singur ingredient gătit, restul sunt crude.
O puteți încerca mai ales în perioadele de caniculă din timpul verii, când nu vreți să faceți extra căldură în casă aprinzând aragazul sau cuptorul.
Rețeta conține roșii, morcovi și cartofi dulci. Dacă nu aveți sau nu vă plac cartofii dulci, puteți folosi cartofi roz.
Supele cremă sunt hidratante și hrănitoare în același timp. Constituie o masă ieftină, săracă în calorii și foarte eficientă pentru slăbit.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de supă cremă pe care vă recomand să le încercați:
Supă-cremă rece din castraveți și iaurt vegan
Supă-cremă de morcov și ghimbir – mâncare delicioasă de post
Supă-cremă de broccoli și spanac
Supă-cremă de ciuperci, pentru un abdomen plat – dr. Laura Ene
Supă crema de roșii și morcov
Ingrediente
- 1 roșie medie crudă
- 300 g de morcovi cruzi
- 1 bucățică de ardei iute
- 2 cartofi dulci gătiți
- 1 lingură de tahini
- 1 linguriță de pudră de curry
- 2 căni de apă
Mod preparare rețetă
- Singurul ingredient pe care trebuie să-l gătiți pentru a prepara această supă sunt cartofii dulci. Aceștia se pot fierbe în apă sau la aburi, sau se pot coace în cuptor ori în airfryer.
- După ce s-au răcorit, se curăță de coajă și se taie cuburi. Se pun în vasul blenderului sau a unui robot de bucătărie.
- Adăugați roșia și morcovii tăiate cuburi, ardeiul iute, tahini, curry și apa.
- Mixați bine, până când legumele se macină complet și rezultă o compoziție fină.
- Gustați să vedeți dacă mai este nevoie de ceva condimente și completați.