Ovăz fiert cu cacao și fructe – desert de post fără zahăr

Un desert rapid, gata de mâncat în 10 minute, este terciul de ovăz. Ovăzul este considerat una din cele mai hrănitoare cereale. Poate fi servit atât la micul-dejun, cât și la prânz sau la cină.

Nu trebuie să fie întotdeauna dulce. Indienii de pildă fac mâncăruri gătite cu fulgi de ovăz și legume, în variantă sărată. Voi lăsa câteva idei de rețete mai jos, pe care le puteți încerca.

Ovaz fiert cu cacao si fructe

Ovaz fiert cu cacao si fructe

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu ovăz, pe care vă recomand să le încercați:

Mâncărică de roșii cu ovăz – rețetă indiană pentru slăbit
Ovăz cremos, fiert cu lapte de cocos și măr – fără zahăr
Omletă și clătită pentru slăbit cu fulgi de ovăz – o rețetă sărată și una dulce
5 rețete cu ovăz pentru slăbit

Ovaz fiert cu cacao fara zahar

Ovaz fiert cu cacao fara zahar

Ovaz fiert cu cacao si nectarine

Ovaz fiert cu cacao si nectarine

Terci de ovaz cu fructe fara zahar

Terci de ovaz cu fructe fara zahar

Ovaz fiert cu cacao si fructe fara zahar

Ovaz fiert cu cacao si fructe fara zahar

Terci de ovaz cu cacao si fructe

Terci de ovaz cu cacao si fructe

Ovăz fiert cu cacao și fructe - rețetă

Categorie Dessert

Ingrediente
  

  • 350 ml de lapte vegetal
  • 60 g de fulgi de ovăz
  • 1 lingură de pudră de cacao sau roșcove
  • 2 linguri de nuci mărunțite
  • 5 picături de stevia lichidă (sau alt îndulcitor)
  • esență de rom, scorțișoară, anason măcinat, alte arome

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți laptele într-un ibric. Adăugați mirodeniile, fulgii de ovăz, pudra de cacao și nucile mărunțite. Amestecați bine.
  • Așezați vasul pe foc și fierbeți ovăzul timp de 5-7 minute. Trebuie să obțineți o compoziție groasă, ca o budincă.
  • La final se adaugă stevia și esența de rom. Omogenizați și stingeți focul.
  • Turnați terciul rezultat într-un bol și lăsați-l la răcit. Adăugați fructe proaspete tăiate deasupra.

Notă

Eu am folosit lapte de ovăz neîndulcit la prepararea acestei rețete și pudră de roșcove (carob) în loc de pudră de cacao.
Laptele de ovăz are mai puține calorii, iar pudra de roșcove nu conține cofeină și este mai dulce.
Am servit terciul la final cu o nectarină tăiată cubulețe. Voi puteți folosi alte fructe de sezon, proaspete. Terciul de ovăz merge bine cu mere, pere, caise, piersici, prune sau banane.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.