Salată anti-anemie, pro-imunitate, pro-digestie

Cine vrea să-și mențină sănătatea, suplețea și totodată tinerețea corpului, ar trebui să mănânce în fiecare zi câte o salată.

Experții în nutriție recomandă câte 5 tipuri de fructe și legume diferite pe zi.

Salata anti-anemie, pro-imunitate, pro-digestie

Salata anti-anemie, pro-imunitate, pro-digestie: Kamran Aydinov / Azerbaijan stockers

Salatele sunt un mod ingenios de a include o varietate de legume și verdețuri. Salata de mai jos este o explozie de culoare și nutrienți.

Are efecte vitaminizante, tonice imunitare, revigorante, hidratante, antioxidante și anticancerigene. Îmbunătățește digestia și ajută tranzitul intestinal. Este ideală în dieta persoanelor care suferă de anemie.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de salate din crudități pe care le puteți încerca:

Salată de varză cu specific indian – plină de vitamine și savoare
Salată de crudități cu iaurt – efect prebiotic și probiotic
Salată de țelină, morcov, măr și nuci, cu maioneză de post
Salată de varză roșie cu ardei gras

Salata anti-anemie, pro-imunitate, pro-digestie

Salată anti-anemie - rețetă

Categorie Salad, Side Dish

Ingrediente
  

  • 100 g de varză roșie
  • 100 g de varză albă
  • 1 morcov mare crud
  • 1/2 sfeclă roșie crudă
  • ulei de măsline, zeamă de lămâie și sare, după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Spălați varza, curățați morcovul și sfecla de coajă.
  • Varza se poate tăia fideluță cu cuțitul sau se poate rade cu instrumentul de decojit legume.
  • Puneți cele două tipuri de varză mărunțită într-un bol încăpător.
  • Morcovul se dă prin răzătoarea cu găuri mari, iar sfecla prin răzătoarea cu găuri mici.
  • Amestecați bine toate legumele, cu două furculițe.
  • Separat, amestecați ulei de măsline cu zeamă de lămâie și sare. Turnați sosul obținut peste legume și omogenizați. Se pot pune și unele condimente, precum piper, busuioc etc.

Notă

Această vibrantă salată poate fi servită imediat și chiar este indicat să faceți asta. Dacă o lăsați prea mult, enzimele din legumele proaspete se vor pierde.
Dacă nu puteți consuma legume crude crocante, lăsați salata o zi în frigider. În ziua următoare legumele vor fi mai moi și mai ușor de mestecat. 
Dacă o veți mânca simplă, veți beneficia de o mulțime de vitamine și antioxidanți. Poate fi o alegere excelentă pentru o zi de post, în care ne putem curăța corpul de toxine. Legumele crude sunt cele mai eficiente detoxifiante naturale. 
Dar o puteți servi și ca garnitură la altă mâncare.
Sursă rețetă: Way to Health Kitchen, Anti-anemia vitamin salad: https://www.instagram.com/p/C17aKJlKCJl/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.