Salată verde cu legume de vară și tahini
Această salată este inspirată din bucătăria orientală. Se prepară de regulă din legume și verdețuri de vară, care se găsesc și la noi.
Roșiile, castraveții și pătrunjelul compun de obicei această salată cu influență palestiniană. Ingredientul care o diferențiază de bucătăria noastră este tahini, sau pasta de susan.
Salatele de legume cu tahini sunt specifice restaurentelor din Orientul Mijlociu, în special a celor din Palestina și Iordania.
Este atât de gustoasă și savuroasă, încât uneori se servește doar cu lipie sau cu o porție de falafel alături.
Vă recomand să o încercați. Este posibil să vă placă chiar foarte mult! În plus, are beneficii importante pentru sănătate, datorită conținutului ridicat de calciu și alte minerale din pasta de susan.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu tahini, pe care vă recomand să le încercați:
Salată de bureți cu ceapă verde și tahini – fără ulei
Maioneză / sos de post din tahini (fără ulei)
Batoane din ovăz și semințe, preparate la rece – fără zahăr
Salată de cartofi cu porumb și ardei, fără ulei
Salată verde cu roșii și tahini - rețetă
Ingrediente
- 1 mână de frunze de salată verde
- 1 roșie
- 1 castravete mediu
- 1/2 ardei gras galben
- 3-4 fire de ceapă verde
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1/2 legătură de mărar verde
- 1-2 linguri de tahini
- 1/2 lămâie
- sare, după gust
Mod preparare rețetă
- Spălați bine toate legumele și verdețurile. Este indicat să le lăsați în apă cu bicarbonat circa 5-10 minute, pentru a elimina pesticidele de suprafață.
- Clătiți-le cu apă curată și tăiați-le mărunt. Puneți-le într-un bol.
- Separat, amestecați tahini cu sucul de lămâie și sare.
- Puneți sosul în salată și amestecați bine. Gustați dacă mai este nevoie de sare sau lămâie.