Salată de cartofi cu porumb și ardei, fără ulei

Mi-a plăcut mult această salată, de aceea vreau să împărtățesc rețeta cu voi. Este ceva simplu și gustos, ușor de făcut în perioada posturilor.

Seamănă cu salata orientală, doar că eu am adăugat și porumb fiert. A ieșit dulce și aromată.

Salata de cartofi cu porumb, fara ulei

Salata de cartofi cu porumb, fara ulei

Nu am pus maioneză, nici ulei, ci am optat pentru un sos de tahini. Rețeta acestui sos îl puteți găsi în acest articol

Este așadar, o versiune mai dietetică a salatei orientale clasice. Voi puteți schimba legumele, după gust, sau în funcție de ce aveți prin frigider.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de salată orientală, pe care vă recomand să le încercați:

Salată de cartofi cu păstăi și maioneză din avocado – pentru colesterol, controlul greutății corporale, protejarea colonului
Salată de cartofi cu ceapă verde și maioneză de soia
Saaltă de cartofi, castraveți și avocado în loc de maioneză
Salată de cartofi și conopidă, cu sos de muștar și usturoi
Salată de cartofi cu verdeață și maioneză din semințe și conopidă (rețetă de post)

Salata orientala fara ulei

Salata orientala fara ulei

Salata orientala de post fara ulei

Salata orientala de post fara ulei

Salata de cartofi cu tahini

Salata de cartofi cu tahini

Salata din cartofi fara ulei

Salata din cartofi fara ulei

Salata orientala cu tahini - reteta

Salata orientala cu tahini – reteta

Salata orientala cu tahini - reteta

Salată orientală fără ulei

Categorie Salad, Side Dish

Ingrediente
  

  • 5 cartofi
  • 200 g de porumb fiert
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 ceapă roșie
  • 10-14 măsline Kalamata
  • 1-2 fire de ceapă verde
  • spanac verde
  • 4-5 linguri de sos de tahini
  • sare, piper, condimente, după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Spălați bine cartofii și fierbeți-i în coajă până când furculița pătrunde ușor prin ei.
  • După ce s-au răcorit puțin se decojesc și se taie sferturi sau cuburi - mai mici sau mai mari, după preferință.
  • Peste cartofi se pun boabele de porumb clătite sub jet de apă și scurse bine.
  • Adăugați spanacul tocat fâșii subțiri, ceapa tăiată peștișori, ceapa verde tăiată rondele, iar ardeiul kapia tăiat fâșii mici.
  • Se pun și măslinele tăiate felii și apoi se adaugă sarea și condimentele.
  • Incorporați sosul de tahini și amestecați ușor.

Notă

Salata de cartofi poate fi servită imediat. Ce rămâne se păstrează la rece, într-o caserolă cu capac.
Este bine să știți că alimentele amidonoase - precum cartofii, orezul, pâinea, pastele - sunt mai sănătoase dacă le consumăm după ce au stat o noapte în frigider.
Prin răcire, amidonul din ele se transformă într-un amidon rezistent, care devine hrană pentru bacteriile intestinale. În plus, acest amidon atenuează creșterea glicemică după masă - un aspect important mai cu seamă pentru diabetici.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.