Salată de cartofi cu ceapă verde și maioneză de soia
Salată de cartofi cu ceapă verde și maioneză de soia este o salată pe care o putem prepara mai des primăvara.
Se pot folosi cartofi noi și verdețuri din bleșug.
Salată de cartofi cu ceapă verde și maioneză de soia – rețetă
Puteți diversifica rețeta după preferință, sau după legumele pe care le aveți în frigider.
Ajustați cantitățile după nevoie. Puneți mai multă ceapă verde dacă doriți.
Noi am pus și o ceapă roșie pentru un gust mai pronunțat de ceapă, dar o puteți omite.
De asemenea se pot pune frunze de leurdă sau spanac tocate.
Citește și – Salată de cartofi cu păstăi și maioneză de avocado – pentru colesterol, colon, slăbit
- 5-6 cartofi medii
- 2-3 fire de ceapă verde
- 1 ceapă roșie
- 2-3 ridichi roșii
- ¼ ardei kapia sau ardei gras
- 2 linguri de măsline
- 1-2 lingurițe de mărar tocat
- 3-4 linguri de maioneză de soia
- sare după gust
Mod de preparare
Spălați bine cartofii și puneți-i la fiert în coajă într-o crăticioară sau într-un ceaun. Adăugați și puțină sare.
Între timp, spălați și tăiați ceapa verde și puneți-o într-un bol încăpător.
Curățați, spălați și tăiați toate celelalte legume.
Măslinele se pot pot feliuțe sau se pot lăsa întregi.
Cartofii fierți se curăță de coajă după ce s-au răcorit și se taie cubulețe sau sferturi.
Salata poate fi preparată cu ulei, cu maioneză de soia sau cu un sos din muștar și ulei.
Noi am făcut o cantitate mică de maioneză de soia. Am folosit lapte de soia și ulei.
Cum se face maioneza din lapte de soia
Pentru această salată puteți folosi 30-50 ml de lapte de soia și 100 ml de ulei.
Puneți cele două ingrediente în bolul mixerului vertical. Adăugați puțină sare și mixați ținând blenderul pe fundul paharului fără să îl mișcați deloc în primele 60 de secunde.
Apoi începeți să mixați cu mișcări lente de jos în sus.
Maioneza se va lega repede. Adăugați suc de lămâie, după gust și eventual 1 linguriță de muștar, dacă vă place.
Citește și – Salată de cartofi cu verdeață și maioneză din conopidă și semințe (rețetă de post)
Adăugați maioneza peste salată. Amestecați cu grijă, să nu zdrobiți cartofii.
Presărați la final mărarul tocat mărunt.
Salata de cartofi cu ceapă verde și maioneză de soia se servește imediat. Nu rezistă mult la frigider. De aceea este indicat să o consumați în aceeași zi.