Salată de CARTOFI și CONOPIDĂ, cu sos de muștar și usturoi

Americanii obișnuiesc să folosească la salată în loc de cartofi, conopidă, întrucât această legumă este mai săracă în carbohidrați, și mai dietetică. Nouă ni se pare că ambele legume se combină foarte bine într-o salată.

Salată de Cartofi și Conopidă

Salată de Cartofi și Conopidă

Salată de cartofi și conopidă – rețetă

Această rețetă este foarte ușoară și bună la gust. Dacă nu țineți post, sau dacă nu sunteți la dietă, în locul sosului de muștar puteți folosi maioneză.

Ingrediente

• 1 conopidă potrivită
• 500 g cartofi
• 1 ceapă
• 3 lingurițe de muștar
• 6 căței de usturoi
• sucul de la 1 lămâie
• ulei de măsline
• sare, rozmarin

Preparare

Cartofii se spală bine și se pun la fiert în coajă, într-o oală încăpătoare, cu apă și puțină sare. După ce s-au fiert, se curăță de coajă și se taie cubulețe, mai mici sau mai mari, după preferință.

Conopida se spală bine și se desface în mai multe buchețele, care se pun la fiert într-un vas cu apă și puțină sare. După ce conopida s-a înmuiat, se scurge bine de apă și se pune în bolul cu cartofii tăiați. Dacă vi se par prea mari buchețelele de conopidă, tăiați-le mai mărunt. Tăiați și ceapa și adăugați-o în bol.

Într-un bol mic, se amestecă muștarul cu usturoiul zdrobit, uleiul de măsline și sucul proaspăt stors de la lămâie. Puteți adăuga și puțină miere la acest sos.

Sosul obținut se toarnă peste cartofi și conopidă, și se amestecă totul cu grijă, fără a zdrobi legumele. Salata de conopidă și cartofi se poate servi pe deasupra cu verdețurile preferate: pătrunjel, mărar sau rozmarin, tocate mărunt.

Dacă doriți ca salata să fie și mai gustoasă, după ce s-au fiert, puneți cartofii și conopida la cuptor câteva minute, pentru a se rumeni ușor. Astfel vor căpăta o aromă și mai plăcută.

La această salată se mai pot adăuga și alte legume, dacă doriți s-o faceți mai bogată și mai consistentă: morcov ras, boabe de mazăre sau țelină.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. trebuie sa fie exceptionala-

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.