SALATĂ de CARTOFI, CASTRAVEȚI și AVOCADO în loc de maioneză

Ne place varianta acestei rețete de cartofi deoarece conține avocado în loc de maioneză. Acest fruct este deosebit de hrănitor și sănătos. Textura sa untoasă îl face ideal pentru creme, sosuri și maioneze vegetale.

Dacă sunteți la dietă sau țineți post, veți găsi această salată deosebit de utilă. Nu conține ulei, datorită faptului că avocado este suficient de gras.

Salată de Cartofi cu Avocado

Grăsimile din avocado sunt grăsimi bune (Omega-3 – acid linoleic), care, spre deosebire de grăsimile din maioneza clasică, aduc organismului numeroase beneficii: scad colesterolul, îmbunătățesc sănătatea inimii și funcțiile creierului.

Avocado are cel mai mare conținut de proteine dintre toate fructele. Este bogat în fibre, fier, fosfor, potasiu, vitamine din grupul B, vitamina K și antioxidanți (beta-caroten și licopen). 

________________________________________________________________________________________________________

 

Salată de cartofi cu avocado și castraveți

Ingredientele date ajung pentru o salată de 4 persoane sau 4 porții. Puteți folosi cartofi alb sau roz, ambele tipuri merg. Pătrunjelul poate fi înlocuit cu mărar, dacă vă place mai mult aroma acestuia.

Ingrediente

• 1 kg de cartofi
• 3 avocado
• 1 castravete
• 2 linguri de pătrunjel tocat
• 1/4 lămâie

Preparare

Spălați bine cartofii și puneți-i la fiert în coajă într-o cratiță mare cu suficientă apă cât să-i acopere. Lăsați-i circa 20 de minute, sau până când furculița pătrunde cu ușurință în ei.

Între timp, tăiați fructele de avocado în jumătăți și îndepărtați sâmburii. Decojiți-le și tăiați fiecare jumătate în cubulețe mici. Puneți-le într-un bol mare.

Când cartofii sunt gata, clătiți-i cu apă rece să se răcorească, apoi curățați-i de coajă cât sunt încă calzi. După ce s-au răcit, tăiați-i cubulețe la fel de mici ca cele de avocado, sau puțin mai mari.

Adăugați-i peste bucățile de avocado. Adăugați apoi castravetele tăiat cubulețe și pătrunjel verde tocat fin. Stoarceți puțin suc de lămâie deasupra și presărați puțină sare. Amestecați cu o lingură până când avocado se transformă într-o pastă care îmbracă în verde cartofii.

Puteți adăuga și alte ingrediente în această salată: ardei gras tăiat mărunt, ceapă verde sau roșie, frunze de spanac sau salată verde tocate mărunt, câteva nuci sau migdale. 

________________________________________________________________________________________________________

Sursă: LIVE SCIENCE, Avocados: Health Benefits, Risks & Nutrition Facts: https://www.livescience.com/45209-avocado-nutrition-facts.html

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.