Salată de bureți cu ceapă verde și tahini – fără ulei
Dacă aveți o pungă de bureți în congelator și nu știți cum să-i preparați, încercați această salată simplă. Bureții sunt foarte gustoși căliți cu ceapă și usturoi, sau sub formă de salată cu maioneză.
Dar îi putem consuma și în alte moduri. Eu i-am tocat și i-am amestecat cu ceapă verde, usturoi, ardei kapia și puțin tahini. Am obținut o salată gustoasă, fără ulei.
Puteți adăuga în această salată și alte legume, precum țelină, morcov ras sau roșii. Cantitatea de usturoi poate fi ajustată după gust.
Iar de nu aveți ceapă verde, folosiți ceapă uscată.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu bureți sau ciuperci, pe care vă recomand să le încercați:
Bureți în sos de roșii, pentru iarnă
Zacuscă de bureți – rețetă pentru iarnă
Ciuperci coapte cu nuci la airfryer – rețetă fără ulei
Salată de bureți cu ceapă verde și tahini - fără ulei
Ingrediente
- 200 g de bureți fierți
- 2-3 fire de ceapă verde
- 1 ardei kapia
- 2-3 căței de usturoi
- 1-2 linguri de tahini
- pătrunjel verde, după gust
- sare, piper și condimente după gust
Mod preparare rețetă
- Bureții fierți se taie mărunt și se pun într-un bol.
- Ceapa verde se spală bine și se taie rondele mici. Se adaugă peste bureți.
- Spălați și tăiați ardeiul kapia fâșii mici sau cubulețe și puneți-l și pe el în bol.
- Adăugați usturoiul tocat fin sau zdrobit, sare, piper și tahini. Amestecați cu lingura până când pasta de susan se desface complet și devine cremoasă în contact cu zeama de la bureți.