√ Articol documentat Coarnele sunt fructe acrișoare care se culeg la sfârșit de toamnă, când dă prima brumă. Viețuitorii din mănăstirile noastre cunosc foarte bine calitățile terapeutice ale acestor fructe și spun despre ele că au efecte fortifiante. Coarnele sunt […]
Articole despre 'anemie'
Apa de stafide – benefică pentru ficat, digestie, inimă și anemie (cum se prepară)
√ Articol documentat Fără îndoială, cafeaua nu poate fi înlocuită cu nimic pe măsură. Ea își are rolul ei în dieta noastră, iar beneficiile ei nu pot fi contestate. Apa de stafide poate fi însă considerată un echivalent al cafelei […]
Remedii care te ajută să îți revii din starea de anemie
√ Articol documentat Anemia poate fi extrem de neplăcută și debilitantă. Provoacă o stare constantă de oboseală și slăbiciune generală, astfel încât te simți incapabil să faci activități obișnuite. Apare atunci când numărul de globule roșii de sânge scade sub […]
Ceai pentru anemie din urzică și păpădie
Dacă ai nevoie de o stimulare a producției de celule roșii de sânge, bea zilnic câte o cană din acest ceai pentru anemie din urzică și păpădie! Urzica este unul din cele mai populare remedii contra anemiei. Chiar și astăzi […]
Leac vechi pentru anemie, cu polen și gălbenuș de ou
√ Articol documentat Dacă ai o stare de anemie care a început să producă simptome și să te deranjeze, poți încerca acest leac vechi contra anemiei. Conține o combinație de ingrediente naturale, cu o influență benefică asupra întregului organism, dar […]
Măcrișul – leac pentru cei lipsiți de sânge (anemie) și multe alte boli
√ Articol documentat Măcrișul este un leac excelent pentru persoanele anemice, care au sânge puțin, spune Părintele Iov Burlacu – „rețetarul de la Neamț”. Această plantă are proprietăți curative deosebite și merită mai multă atenție din partea noastră. Primăvara este […]
ANEMIA prin deficit de FIER – cauze, simptome, doze recomandate de fier, alimente
Fierul este un mineral esențial, responsabil cu sinteza hemoglobinei. Este „esențial” deoarece organismul nu-l fabrică singur, ci trebuie să-l primească din dietă. Scăderea nivelului de fier poate duce la anemie. Persoanele cu anemie prin deficit de fier fie nu consumă […]
Hemoglobina mică sau crescută. Hemoglobina glicozilată – valori, cauze, semnificații
Hemoglobina – cunoscută și sub abrevierea „Hb” sau „Hgb” – este o metalo-proteină bogată în fier, care transportă oxigenul de la organele respiratorii (ex. plămâni sau branhii) către restul corpului (ex. țesuturi). Hemoglobina eliberează oxigenul și furnizează energie pentru alimentarea funcțiilor […]
Remedii naturale pentru ANEMIE din produse APICOLE
Anemia reprezintă unul din motivele principale pentru care o persoană poate avea stări constante de oboseală și slăbiciune. Ele se datorează scăderii numărului de celule roșii din sânge care transportă oxigenul la țesuturile corpului. Pe lângă oboseală, pacienții pot experimenta […]
Ce să MĂNÂNCI dacă ai ANEMIE sau lipsă de FIER – alimente recomandate de nutriționiști
Anemia înseamnă scăderea numărului de celule roșii din sânge sub limita normală. Acest deficit duce la privarea mușchilor și a țesuturilor de oxigenul de care au nevoie pentru a funcționa optim. Simptomele de anemie variază de la o persoană la […]
LIPSA de FIER și ANEMIA la femeile tinere – remedii naturiste
Fetele tinere sunt predispuse la un tip de anemie specifică vârstei, pe care terapeuta Maria Treben o numește „cloroză”. Se datorează creșterii rapide care are loc la pubertate și instalării menstruației. Această formă de anemie duce la scăderea notabilă a […]
Tratați ANEMIA cu remedii pe bază de MORCOV, MIERE, URZICI și SFECLĂ
Morcovul este fără îndoială înzestrat cu proprietăți terapeutice remarcabile. Grație conținutului bogat în vitamine (A, B, C), antioxidanți (caroteni) și săruri minerale (calciu, magneziu, fier, potasiu, fosfor), morcovul este considerat un aliment funcțional, adică un produs natural al cărui beneficii […]
Tratați stările de OBOSEALĂ, SLĂBICIUNE și ANEMIE cu remedii din MORCOV, MIERE, URZICI și SFECLĂ
Grație conținutului bogat în vitamine (A, B, C), antioxidanți (caroteni) și săruri minerale (calciu, magneziu, fier, potasiu, fosfor), morcovul este considerat un aliment funcțional, adică un produs natural ale cărui beneficii merg dincolo de aspectul nutrițional sau culinar. Morcovul este […]
Ce ALIMENTE să mănânci pentru a-ți reveni din starea de ANEMIE
Anemia este o problemă de sănătate asociată cu lipsa de fier, care se poate corecta prin alimentație. Fierul este necesar pentru producerea hemoglobinei – componentul principal din sânge care transportă oxigenul. În lipsa unei cantități optime de fier, celulele roșii de […]
Urzica – Leacul Perfect Pentru Anemici
Beneficiile urzicii sunt multiple, şi nu ne-ar ajunge o pagină pentru a le enumera şi descrie. Urzica este o adevărată fabrică de sănătate, folosită de secole în medicina naturistă. Spre deosebire de medicamentele sintetice, urzica tratează nu doar simptomele, ci […]