Leacuri de la cititori pentru anemie

Anemia are o incidență crescută în prezent. Afectează o treime din populația lumii.

Cele mai afectate categorii sunt femeile de vârstă reproductivă și copiii de vârstă preșcolară.

Leacuri pentru anemie de la cititori

Leacuri pentru anemie de la cititori: Azerbaijan stockers – www.freepik.com

Anemia – cauze, diagnostic corect

Între factorii care contribuie la apariția anemiei se numără carențele nutriționale, infecțiile sau inflamațiile, precum și disfuncțiile hemoglobinei sau factorii genetici.

În anemie, concentrația hemoglobinei și/sau numărul celulelor roșii de sânge sunt mai mici decât limita normală.

Hemoglobina este răspunzătoare pentru transportul oxigenului la țesuturi.

Astfel se explică de ce o valore scăzută dă stări de oboseală, scurtarea respirației, palpitații sau puls crescut, paloare a pielii.

Anemia contribuie la scăderea productivității la locul de muncă și creșterea riscului de mortalitate. Este asociată de asemenea cu tulburări de dezvoltare și deficite cognitive la copii.

Diagnosticarea corectă a anemiei se face în urma unui examen hematologic.

Descoperirea cauzei este crucială pentru stabilirea tratamentului și eficacitatea acestuia.

Pe lângă schema întocmită de medic, se pot încerca diverse leacuri naturiste.

Leacuri pentru anemie, de la cititori

Redăm în continuare câteva din remediile folosite de cititorii noștri, care pot fi utile în completarea tratamentului medicamentos.

„Am avut, în urma unui ulcer hemoragic, hemoglobina 5. Mama mi-a ținut regimul. Mese regulate (regim de ulcer): mușchi de vită la grătar, splină de porc și ficat de orice, la grătar, suc de portocală – 1 pahar după amiază, piure de spanac, de urzici; măr ras, fără coajă. Dat fiind severitatea, injecții intramusculr adânc cu fier Haussan (Elveția, nu se găsea atunci, dar nu e scump). Atenție, oricât de bine făcut, face niște urme ca niște vânătăi; trec greu). Efectul e foarte bun. Nu puteam lua pastile sau sirop, pentru că cicatrizarea ulcerului duodenal a durat. Trebuie neapărat găsită cauza și apoi un medic priceput și devotat” – Alex Ion.

Suc de sfeclă roșie (dar atenție, este și hipotensor), Chlorella capsule sau pudră” – Mihaela Iacob.

Vin de coacăze negre – 30 ml în fiecare zi, fier biologic. Sunt foarte bune, testat personal. Dar trebuie văzut ce lipsuri sunt, și cauza” – Aneta Lăcrămioara.

Ulei de cătină, după prospect. Dar mai înainte la doctor, analize la hematolog și tratament. Și ulei de cătină. Avem cea mai bună cătină din lume” – Geta Radu.

„Multe legume de culoarea verde, care conțin fier: ardei gras verde, pătrunjel în salate, conopidă crudă în salată, spanac crud în salată, ficat, carne roșie, sfeclă roșie, fructe, pește, salată verde. Puteți lua și fier, dar nu capsule. Este fier lichid – amestecați cu un pahar cu apă și beți. Mie asta mi-a indicat doctorul în Iordania. Consumați apă multă” – Laura Al Hamoudy.

Frunze de țelină și spanac – faceți suc” – Liudmila Çiçek.

„Singurul lucru care m-a ajutat după foarte mulți ani de anemie și mult fier combinat și cu Magne B6, a fost ceaiul de urzică” – Vutii Elena David.

Cătină roșie” – Madi Florea.

Citește șiLeac vechi pentru anemie, cu polen și gălbenuș de ou

Gălbenuș de ou, consumat crud. Se începe cu un gălbenuș pe zi, apoi 2; 3;4;5, apoi 4;3;2;1. Eu am avut ani în urmă anemie feriprivă căreia nu-i dădeam de cap. Soacra mea m-a ajutat cu ouă proaspete” – Isabela Gheorghiu.

Polenul” – Mariana Tiubeica.

Infuzie de urzică, 2 căni pe zi – e bun pentru anemie. Și salată din frunze de păpădie cu oțet din vin. Cu această rețetă am tratat soțul de anemie” – Paraschiva Paraschiva.

„Miere de albine biologică, sau miere de mană, care conține dublu fier” – Ema Ema.

„Mătușa mea, după ce a născut fetița avea mare anemie. Medicul i-a zis să mănânce în fiecare zi la cină carne (nu porc) și să bea jumătate de pahar de vin roșu de casă, pentru 3 luni. Și-a revenit complet” – Cris David.

Orez verde, pastile sau pulbere” – Maria Petrescu.

Ou fiert moale, polen, ficăței la grătar” – Olimpia-Puiu Mariean.

„Un pahar de suc de sfeclă roșie zilnic, timp de o lună cel puțin. Dar trebuie și ceva pastile de fier” – Vali Constantinescu.

„Coacăzele negre, și ficat” – Negrea Rodica Emilia.

Spirulină de la Hofigal + Iron Complex de la Secom, e minunat. Ar mai fi și „Alive” de la Secom, luat tot cu spirulină” – Floriana Flo.

Cătină cu miere de albine” – Aura Câmpeanu.

Păstură și propolis, câte 1 lingură pe zi” – Daniela Bogdan.

„După ce primiți tratament adecvat de la medic, încercați o cură cu ouă de prepeliță. Vă va ajuta foarte mult. E testată de persoane cu diabet, hepatita C și copil cu probleme de asimilare. Recomand” – Andra Carmen Scarlat.

Apisan Forte” – Daniela Ardelean.

Citește șiRemedii care te ajută să îți revii din starea de anemie

Sursă articol: Camila M. Chaparro and Parminder S. Suchdev, Anemia epidemiology, pathophysiology, and etiology in low- and middle-income countries, Ann N Y Acad Sci. 2019 Aug; 1450(1): 15–31: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6697587/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.