Leac vechi pentru anemie, cu polen și gălbenuș de ou
√ Articol documentat
Dacă ai o stare de anemie care a început să producă simptome și să te deranjeze, poți încerca acest leac vechi contra anemiei.
Conține o combinație de ingrediente naturale, cu o influență benefică asupra întregului organism, dar mai cu seamă asupra imunității și a sângelui.
Ce este anemia
Anemia apare atunci când corpul nu are suficient celule roșii de sânge pentru a transporta oxigenul la țesuturi. Acesta este de altfel și motivul pentru care anemia dă o stare de slăbiciune, oboseală sau lipsă de energie.
Globulele roșii de sânge conțin hemoglobina, o proteină esențială pentru buna oxigenare a plămânilor și a celorlalte organe și țesuturi din corp.
Pentru a putea produce celule roșii și hemoglobină, corpul are nevoie de o serie de nutrienți-cheie, precum :
- fier
- vitamina B12
- acid folic
Pe aceștia trebuie să îi primească din alimente. Dacă dieta este deficitară în acești nutrienți, nivelul hemoglobinei poate să scadă și să apară starea de anemie.
O persoană anemică trebuie să mănânce produse de origine animală, precum carne, lactate, legume cu frunze verzi, broccoli, roșii, căpșuni, citrice, ardei gras, leguminoase (fasole, linte) și fructe uscate.
Citește și – Vinul de urzică – un leac excelent pentru anemie și numai!
Anemia – simptome și manifestări
Anemia se manifestă prin mai multe simptome:
- oboseală nejustificată
- slăbiciune generală
- piele palidă
- circulație periferică slabă
- amețeală
- dureri de cap
- respirație superficială
- durere sau disconfort în piept
- tahicardie sau dereglări ale ritmului cardiac
- dereglări menstruale și amenoree
Leac vechi contra anemiei
Ingrediente
- 1 lingură de polen crud
- 1 gălbenuș de ou crud
- 1 lingură de cacao
- 2-3 linguri de miere polifloră
- 100 ml de vin roșu natural
Mod de preparare
Puneți gălbenușul de ou într-un borcan de sticlă. Adăugați mierea de albine și granulele de polen. Frecați-le cu o linguriță până se fac pastă. Incorporați apoi pudra de cacao.
După aceea turnați vinul roșu și omogenizați. Gustați și dacă vreți ca preparatul să fie mai dulce, mai puține puțină miere de albine.
Mod de administrare
Acest vin terapeutic se consumă de regulă dimineața, sau în prima parte a zilei. Este recomandat să se administreze cu 20 de minute înainte de masă, pentru a putea acționa mai bine.
Pentru efecte notabile este bine să urmați o cură de 1 lună. După 2 săptămâni de pauză, tratamentul se poate repeta, în aceeași formă.
Nu faceți cantități mari. Ingredientele de mai sus ajung pentru o doză zilnică. Așadar, pregătiți preparatul zilnic, înainte de a-l consuma.
Citește și – Remedii naturale pentru anemie din produse apicole
Sugestii
Este indicat ca vinul roșu să fie cât mai închis la culoare. Și cel negru este bun, deoarece nuanța închisă este semnul unei concentrații ridicate de antioxidanți.
Totodată, pudra de cacao poate fi înlocuită cu pudră de roșcove. Aceasta din urmă este mai dulce și mai plăcută la gust. Nu conține cafeină și este mai bogată în minerale.
O recomandăm mai cu seamă ca înlocuitor pentru pudra de cacao în deserturile, băuturile și preparatele pentru copii.
Mierea de albine și polenul trebuie să fie crude, neprocesate și să provină din surse de încredere.
Beneficiile acestui preparat
Mierea în sine este un produs apicol foarte eficient contra stărilor de anemie și oboseală rezultate mai ales din cauza carențelor nutriționale.
Un studiu apărut în anul 2003 în „Journal of Medicinal Food” a arătat că un consum zilnic de miere îmbunătățește indicii hematologici și nivelurile de minerale și enzime din sânge la participanții sănătoși.
Cu atât mai notabil este acest efect asupra persoanelor afectate. Cercetătorii arabi au oferit participanților o soluție pe bază de miere și apă timp de 2 săptămâni.
Măsurătorile de la sfârșitul experimentului au arătat că mierea a mărit:
- a mărit concentrația de vitamina C din sânge cu 47%
- a crescut nivelul de fier seric cu 20%
- a crescut nivelul de beta-caroten cu 3%
- a mărit procentul monocitelor cu 50% (monocitele sunt celule albe de sânge care combat bacteriile, virusurile și infecțiile)
- a ridicat ușor și procentul limfocitelor și eozinofilelor
- a produs o creștere ușoară a nivelurilor de zinc, magneziu și hemoglobină
- a crescut apărarea antioxidantă a organismului
- a redus glicemia a jeun cu 5%
Citește și – Remedii pentru anemie – rețete pe care le putem prepara singuri în casă
Surse articol:
1. Mayo Clinic, Anemia: https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/anemia/symptoms-causes/syc-20351360
2. Al-Waili NS, Effects of daily consumption of honey solution on hematological indices and blood levels of minerals and enzymes in normal individuals, Journal of Medicinal Food. 2003 Summer;6(2):135-40: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12935325
3. Oana Hîncu, Vin terapeutic cu efect antianemic, Doxologia: https://doxologia.ro/familie/stil-de-viata/vin-terapeutic-cu-efect-antianemic