Hemoglobina – cunoscută și sub abrevierea „Hb” sau „Hgb” – este o metalo-proteină bogată în fier, care transportă oxigenul de la organele respiratorii (ex. plămâni sau branhii) către restul corpului (ex. țesuturi). Hemoglobina eliberează oxigenul și furnizează energie pentru alimentarea funcțiilor […]
Articole despre 'anemie'
Remedii naturale pentru ANEMIE din produse APICOLE
Anemia reprezintă unul din motivele principale pentru care o persoană poate avea stări constante de oboseală și slăbiciune. Ele se datorează scăderii numărului de celule roșii din sânge care transportă oxigenul la țesuturile corpului. Pe lângă oboseală, pacienții pot experimenta […]
Ce să MĂNÂNCI dacă ai ANEMIE sau lipsă de FIER – alimente recomandate de nutriționiști
Anemia înseamnă scăderea numărului de celule roșii din sânge sub limita normală. Acest deficit duce la privarea mușchilor și a țesuturilor de oxigenul de care au nevoie pentru a funcționa optim. Simptomele de anemie variază de la o persoană la […]
LIPSA de FIER și ANEMIA la femeile tinere – remedii naturiste
Fetele tinere sunt predispuse la un tip de anemie specifică vârstei, pe care terapeuta Maria Treben o numește „cloroză”. Se datorează creșterii rapide care are loc la pubertate și instalării menstruației. Această formă de anemie duce la scăderea notabilă a […]
Tratați ANEMIA cu remedii pe bază de MORCOV, MIERE, URZICI și SFECLĂ
Morcovul este fără îndoială înzestrat cu proprietăți terapeutice remarcabile. Grație conținutului bogat în vitamine (A, B, C), antioxidanți (caroteni) și săruri minerale (calciu, magneziu, fier, potasiu, fosfor), morcovul este considerat un aliment funcțional, adică un produs natural al cărui beneficii […]
Tratați stările de OBOSEALĂ, SLĂBICIUNE și ANEMIE cu remedii din MORCOV, MIERE, URZICI și SFECLĂ
Grație conținutului bogat în vitamine (A, B, C), antioxidanți (caroteni) și săruri minerale (calciu, magneziu, fier, potasiu, fosfor), morcovul este considerat un aliment funcțional, adică un produs natural ale cărui beneficii merg dincolo de aspectul nutrițional sau culinar. Morcovul este […]
Ce ALIMENTE să mănânci pentru a-ți reveni din starea de ANEMIE
Anemia este o problemă de sănătate asociată cu lipsa de fier, care se poate corecta prin alimentație. Fierul este necesar pentru producerea hemoglobinei – componentul principal din sânge care transportă oxigenul. În lipsa unei cantități optime de fier, celulele roșii de […]
Urzica – leacul perfect pentru cei anemici
Beneficiile urzicii sunt multiple, şi nu ne-ar ajunge o pagină pentru a le enumera şi descrie. Urzica este o adevărată fabrică de sănătate, folosită de secole în medicina naturistă. Spre deosebire de medicamentele sintetice, urzica tratează nu doar simptomele, ci […]
Vitamine Care Cresc Fertilitatea La Femei
Nimic nu este mai important pentru o femeie însărcinată decât sănătatea bebeluşului care prinde formă şi viaţă în pântecele ei. Femeile gravide au astăzi mult mai multe posibilităţi de a asigura fătului un mediu perfect, prielnic dezvoltării şi creşterii lui. […]
Ventrilica – planta care scade colesterolul şi glicemia
Ventrilica este o plantă medicinală cu o istorie lungă. Ea apare în primele cărţi de medicină naturistă. Romanii au denumit-o leacul tuturor relelor. Calităţile sale terapeutice sunt într-adevăr excepţionale. Este un curăţitor natural al sângelui şi tratează cu succes afecţiuni […]
Tratamente cu sfeclă roşie – pentru o sănătate de fier!
Sfecla roşie este una din minunile pe care le avem în cămarî, fără să ştim. Este o legumă-medicament recomandată mai ales femeilor. Face bine în anemie, constipaţie, varicele şi boli de sânge. Sfecla roşie are un gust dulce, deosebit. Se poate […]
Curmalele – 10 beneficii majore
Curmalele au fost numite fructele vieţii de către popoarele antice. Și pe bună dreptate. Conţin o pleiadă de nutrienți, de la fibre naturale, până la calciu, fier, fosfor și magneziu. Curmale – beneficii Se pot folosi ca un înlocuitor al […]
Cimbrişorul sau „antibioticul săracului” – proprietăți și beneficii
Cimbrişorul (Thymus serpyllum) este un tip de cimbru de grădină, şi este diferit de cimbrul de câmp (Thymus vulgaris L). Este recunoscut ca plantă aromată, folosit ca mirodenie pentru mâncăruri, dar şi ca plantă medicinală. În folclor, cimbrişorul se mai […]