Curmalele – 10 beneficii majore

Curmalele au fost numite fructele vieţii de către popoarele antice. Și pe bună dreptate.

Conţin o pleiadă de nutrienți, de la fibre naturale, până la calciu, fier, fosfor și magneziu.

Curmalele - 10 beneficii majore

Curmalele – 10 beneficii majore

Curmale – beneficii

Se pot folosi ca un înlocuitor al zahărului, precum şi la prepararea băuturilor alcoolice fermentate. Fructele proaspete au mai puţine calorii – dar şi o cantitate mai redusă de Vitamina C – decât cele uscate.

Curmalele uscate pot fi măcinate şi folosite sub formă de făină.

Combat  constipaţia, tratează tulburările intestinale şi previn creşterea în greutate.

Au efect laxativ şi se pot consuma în acest sens dimineaţa, sub formă de sirop – obţinut prin scufundarea curmalelor în apă peste noapte.

Asigură o doză forte de energie pentru o zi întreagă. Te scapă de oboseala cronică,  îmbunătăţesc tonusul, te ajută să slăbeşti şi hrănesc organismul.

Se consumă în acest sens la micul dejun, în lapte sau în combinaţie cu alte cereale.

Protejează dinţii. Conţin calciu, flavonoide şi minerale utile pentru sănătatea danturii, a gingiilor și a întregii cavităţi bucale.

În ceea ce privește curmalele uscate, acestea trebuie servite cu moderați, deoarece sunt foarte dulci. Se fac clătiri ale gurii după mese.

Întăresc organismul în perioada menstruală. Curmalele roşii ajută la producerea de celule roşii – celule responsabile cu întărirea organismului şi energizarea lui pe perioada delicată a lunii.

Sunt recomandate femeilor care doresc de asemenea un aspct tânăr al pielii.

Reglează sistemul nervos. Curmalele conţin o cantitate optimă de potasiu, mineral care ajută la îmbunătăţirea sistemului nervos, la protejarea inimii şi la reducerea riscului de accident vascular cerebral.

Ajută la remedierea anemiei. Curmalele sunt o sursă bogată de fier, acid folic şi magneziu.

Sunt recomandate anemicilor, convalescenţilor, sportivilor, vârstnicilor şi celor care suferă de oboseală cronică. Se recomandă consumul a 25 g de curmale pe zi, pentru refacerea cantităţii de fier necesare organismului.

Previn diferite tipuri de cancer. Fructele de curmal luptă împotriva dezvoltării celulelor canceroase.

Combat cancerul abdominal, de colon şi de rect. Nu au efecte secundare.

Ajută femeilor însărcinate. Curmalele întăresc musculatura uterină, lucru benefic în ultimele luni de sarcină.

De asemenea, reduc hemoragia și depresia postpartum care pot să apară după naştere. Îmbogăţesc laptele matern.

Contribuie la sănătatea inimii. Se recomandă consumul de curmale zdrobite, după ce au fost înmuiate în apă pe timpul nopţii.

Au efecte benefice asupra sistemului cardiovascular dacă sunt consumate de 2 ori pe săptămână.

Tratează afecţiunile pulmonare. Se recomandă decoctul de curmale, preparat din 50 g de fructe la un litru de apă, timp de 10 minute. Se bea conţinutul strecurat de 4 ori pe zi.

Contraindicaţii

Curmalele nu sunt indicate diabeticilor, nici copiilor foarte mici.

Un kg de curmale conţine 3.000 de calorii, zaharuri naturale, proteine şi grăsimi. De aceea nu este indicat să le consumați în doze mari.

Atenţie! Se recomandă consumul de curmale ambalate în condiţii calitative. Pe suprafaţa curmalelor se pot aşeza diverse impurităţi, de aceea se recomandă spălarea fructelor înainte de consum.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. DA GUSTOASE CU MULTE BENEFICI IN SANATATE

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]