Coaja oului este una din cele mai bune surse de calciu pentru corpul uman. Autorul rus Mikhail Tombak recomandă utilizarea cojilor de ouă în tratamentul osteoporozei. În rândurile de mai jos veți găsi rețeta și modul de administrare a calciului […]

Coaja oului este una din cele mai bune surse de calciu pentru corpul uman. Autorul rus Mikhail Tombak recomandă utilizarea cojilor de ouă în tratamentul osteoporozei. În rândurile de mai jos veți găsi rețeta și modul de administrare a calciului […]
Când ne gândim la alimente care conțin calciu, primul care ne vine în minte este laptele. Ei bine, lactatele nu sunt cele mai bogate surse de calciu. Susanul, în mod surprinzător, are aproape de 8 ori mai mult calciu decât […]
Tot mai multe persoane devin victime ale stresului. Una din cauze este hiperactivitatea sistemului nervos. În acest articol vă prezentăm trei sedative care ajută la calmarea organismului. Este vorba despre trei minerale cu o importanță deosebită pentru sănătatea mentală și […]
Este important ca cei care au început o suplimentare cu calciu să știe ce alimente trebuie să evite. Fie că luați pastile de calciu, fie că urmați o dietă bogată în calciu, acestea nu trebuie combinate cu anumite alimente. Pentru […]
Multora li se par că durerile de oase sunt o problemă trecătoare. Dacă te confrunți cu dureri de șold, dureri de genunchi, dureri de articulații, dureri de spate, solicită un set de analize complete. Cel mai probabil există un deficit […]
Cojile de ouă au prea multe calități pentru a le arunca pur și simplu la coșul de gunoi. Persoanele cărora nu le place să facă risipă alimentară au descoperit diverse metode a utiliza cojile de ouă în gospodărie. Cea mai […]
Nu trebuie să ne limităm doar la produsele lactate atunci când avem în vedere aportul de calciu. Acest mineral se găsește în multe alte alimente, chiar în doze mai mari. Importanța calciului pentru oase și nu numai Un aport adecvat […]
Autorul rus Mikhail Tombak scrie în una din cărțile sale despre cele mai bune tipuri de calciu și cauzele care duc la reducerea acestui mineral din corp. Nu toate tipurile de calciu sunt la fel și este bine să știm […]
Profitați la maxim de nutrienții pe care vi-i oferă alimentele naturale. Nu aruncați nimic, nici măcar cojile. Acestea pot fi valorificate în diverse moduri. În acest articol vă prezentăm o rețetă inedită, pe care merită să o încercați. Este vorba […]
Când ne gândim la calciu, primele surse naturale care ne vin în minte sunt produsele lactate. Puțini știu că există și plante medicinale care ne pot oferi cantități generoase de calciu. Coada-calului și paiele de ovăz sunt două din ele. […]
Puțini știu care este cauza reală a nisipului și calculilor care se formează în fiere, bilă sau rinichi. Apariția lor se datorează depozitelor de calciu anorganic provenit din consumul de produse rafinate și procesate. Cauza formării pietrelor din calciu Calciul […]
Malnutriția este una din cele mai întâlnite cauze ale imunității scăzute la nivelul populației. Imunodeficiența este strâns legată de aportul de micro– și macronutrienți. Nutrienți esențiali pentru imunitate Vitaminele A, C, D și E, zincul, seleniul, fierul și proteinele sunt […]
Brânza și laptele nu sunt sigurele surse de calciu. Dr. Jim Loomis spune că cele mai bune surse de calciu sunt în realitate legumele cu frunze verzi, iar nu produsele lactate. Afirmația este atractivă, dar nu este întru totul corectă. […]
Sănătatea noastră osoasă depinde, într-o oarecare măsură și de ceea ce mâncăm. Nutrienții de care oasele au nevoie înseamnă mai mult decât calciu. Dieta noastră trebuie să conțină alimente bogate în vitamina D, fosfor, magneziu, proteine, zinc, cupru, mangan, potasiu, […]
Primul remediu care ne vine în minte atunci când auzim pe cineva care are probleme cu oasele este calciul. Experții recomandă calciul inclusiv pentru prevenirea fracturilor. Institutul de Medicină din America recomandă 1.000-1.200 mg de calciu pe zi pentru majoritatea […]