Zdrobiți cojile de ouă și puneți-le în suc de lămâie – alternativă naturală la calciul din farmacii

Profitați la maxim de nutrienții pe care vi-i oferă alimentele naturale. Nu aruncați nimic, nici măcar cojile.

Acestea pot fi valorificate în diverse moduri.

Zdrobiti cojile de oua si puneti-le in suc de lamaie - alternativa naturală la calciul din farmacii

Zdrobiti cojile de oua si puneti-le in suc de lamaie – alternativa naturală la calciul din farmacii

În acest articol vă prezentăm o rețetă inedită, pe care merită să o încercați.

Este vorba despre un calciu natural, obținut din coji de ouă.

Cojile de ouă conțin calciu care se absoarbe 90%

Acesta poate fi consumat ca alternativă la calciul sintetic din farmacii.

Un motiv bun să îl preparați este evitarea risipei.

De asemenea, vă sfătuim să încercați această rețetă dacă dieta nu vă oferă suficient calciu sau dacă aveți risc de osteoporoză.

Femeile sunt predispuse la pierderea de masă osoasă în perioada menopauzei.

Citește și – Pulbere de coji de ou  – calciu natural, 90% absorbabil (rețetă și administrare)

Maceratul de coji de ouă și lămâie va spori substanțial cantitatea de calciu din preparatele în care îl adăugați.

Studiile au confirmat această recomandare. Cojile de ouă conțin un tip de calciu care seamănă cu calciul din oasele din dinții noștri.

Un avantaj foarte mare este că organismul asimilează acest calciu în proporție de 90%!

În plus, el vine la pachet cu multe alte minerale de care oasele și dinții au nevoie. Magneziul și fosforul sunt două din ele.

Calciul din pulberea de coji de ouă poate mări densitatea minerală osoasă, potrivit testele din laborator.

Cum să faci calciu din coji de ouă – rețetă

Folosiți ouă proaspete, de la găini crescute în condiții naturale.

Ingrediente

• 5 ouă crude
• 5 lămâi

Mod de preparare

Spălați bine ouăle. Spargeți-le și colectați cojile.

Clătiți-le din nou cu apă.

Puneți-le în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt.

Dați tava în cuptor la 130 de grade Celsius pentru un sfert de oră.

Între timp, stoarceți sucul de la cele 5 lămâi.

Autorul folosește sucul de la 1 lămâie pentru fiecare ou de la care s-au colectat cojile.

Puneți sucul de lămâie într-un borcan de sticlă.

Cojile de ou uscate se scot din cuptor, se lasă să se răcească puțin, apoi se zdrobesc cu un pistil în mojar.

Sau se pot da prin râșnița electrică de cafea.

Scopul este să le măcinați fin, până se transformă într-o pulbere.

Citește și – Cura cu calciu din coajă de ou reduce durerile de oase și combate osteoporoza

Turnați pudra obținut în sucul de lămâie din borcan.

Amestecați bine cu o lingură de lemn.

Păstrați preparatul în frigider.

Cum se consumă maceratul din coji de ouă

Se poate consuma ca atare, câte 1 linguriță pe zi.

Însă este suficient de gustos încât să îl folosiți și la rețete.

Citește și – Coada-calului și ovăzul – surse bogate de calciu pentru oase

De pildă, îl puteți pune în salate în locul dressing-ului clasic. Sau chiar în supe.

La fel de potrivit este și în limonade sau sucuri de fructe și legume.

Sursă articol: Mehmet Akif Cinar, Nu aruncați cojile de ouă: https://www.youtube.com/watch?v=dQlL_BinVYU&ab_channel=MehmetAkif%C3%87%C4%B1nar

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.