Cura cu calciu din coajă de ou reduce durerile de oase și combate osteoporoza

În unele cazuri, cojile alimentelor sunt la fel de sănătoase precum alimentul în sine.

Câteva exemple sunt cojile de cartofi, de ceapă, de lămâie sau de ouă.

Cura cu coaja de ou contra osteoporozei

Cura cu coaja de ou contra osteoporozei: Phu Thinh Co

Probabil ați auzit despre tratamentul cu coji de ouă contra osteoporozei. Nu este un mit sau o știre falsă.

2 g de calciu din cojile de ouă acoperă necesarul zilnic de calciu

Cojile ouălor de găină conțin 380 mg de calciu per gram. Este o cantitate foarte mare.

Cu alte cuvinte, 1 g de calciu furnizat de cojile de ouă acoperă circa 50% din doza zilnică necesară pentru femei.

Se asimilează la fel de bine precum carbonatul de calciu

Testele pe purcei au arătat că tipul de calciu care se găsește în cojile de ouă are un grad de absorbție ridicat.

Citește și – Cojile de ouă conțin un calciu asemănător celui din oase și dinți (rețetă)

Acesta este la fel de bun sau superior carbonatului de calciu de grad purificat.

Util împotriva osteoporozei

Studiile experimentale și clinice sugerează că pudra din coji de ouă are efecte pozitive asupra osului și cartilajului.

Oamenii de știință cred că poate fi utilizată în prevenirea și tratarea osteoporozei.

Studiile pe femeile șobolan ovariectomizate au arătat că pudra din coji de ouă îmbunătățește densitatea osoasă la animale cu osteoporoză postmenopauzală.

Conform studiilor in vitro, aceasta stimulează diferențierea condrocitelor și creșterea cartilajului.

Sunt și studii clinice pe femei aflate în perioada de postmenopauză sau femei cu osteoporoză datorată vârstei.

Reduce durerile de oase și resorbția osoasă

Aceste cercetări au arătat că pulberea din coji de ouă reduce durerile de oase și resorbția osoasă.

În egală măsură crește mobilitatea și densitatea osoasă sau oprește pierderea de masă osoasă.

Pudra de coji de ouă (cojile de ouă măcinate) ar putea fi o metodă simplă de a crește aportul de calciu în zonele rurale din Africa, unde consumul de calciu este foarte mic.

Pe lângă calciu, cojile de ouă conțin și alte elemente importante pentru metabolismul osos. Stronțiul și fluorul sunt două din ele.

Pentru a extrage calciul din coaja oului trebuie să folosiți un agent acid. Sucul de lămâie s-a dovedit eficient.

CURA CU COAJĂ DE OU PENTRU OASE – REȚETĂ

Singurul risc este legat de o posibilă infecție cu Salmonella.

Experții recomandă fierberea ouălor timp de 10 minute înainte de a extrage coaja și o gătire ulterioară de 20 de minute a cojilor măcinate (se pot adăuga în mâncărurile gătite).

Aceste procedee termice pot elimina potențialii patogenii.

INGREDIENTE

• 1 ou de țară
• 1 lămâie

MOD DE PREPARARE

Oul trebuie să fie natural, să provină dintr-o sursă de încredere.

Spălați-l bine și puneți-l într-o ceșcuță.

Aceasta trebuie să fie mică și îngustă, doar cât să încapă oul. Astfel sucul de lămâie va acționa direct asupra cojii.

Stoarceți sucul de la lămâie. Turnați-l în ceașcă peste ou.

Aveți nevoie de o cantitate suficientă de zeamă cât să acopere oul.

În contact cu acidul din lămâie, coaja va începe să se dizolve și să elibereze calciul în suc.

Oul se lasă la macerat în zeama de lămâie 48 de ore.

Veți vedea că sucul face spumă deasupra la un moment dat.

După cele 2 zile de așteptare, scoateți oul cu o lingură din zeamă.

Ștergeți pereții ceșcuței cu un șervețel.

Citește și – Maceratul de coji de ouă și lămâie – leac universal

În cană veți găsi un lichid albicios, bogat în calciu. Este de fapt coaja de ou macerată în suc.

Scurgeți sucul lichid de deasupra și păstrați pulberea depusă pe fundul vasului.

MOD DE UTILIZARE

Se consumă câte 1 linguriță pe zi.

Cura durează 5 zile. După o pauză de 5 zile se poate repeta.

Pe durata curei cu calciu din coji de ouă trebuie să vă asigurați că aportul de vitamina D este adecvat.

Aceasta ajuta la metabolizarea și stocarea calciului în corp.

Expuneți-vă la soare. Consumați ouă intern.

Citește și – Cura cu coji de ouă pentru întărirea oaselor, unghiilor, părului și gingiilor

Surse articol:

1. Priroda leci sve, Pentru oase tari o linguriță pe zi: https://www.youtube.com/watch?v=ydSbZHD_EGQ&ab_channel=Prirodalecisve
2. Bartter J, Diffey H, Yeung YH, O’Leary F, Häsler B, Maulaga W, Alders R. Use of chicken eggshell to improve dietary calcium intake in rural sub-Saharan Africa. Matern Child Nutr. 2018 Oct;14 Suppl 3(Suppl 3):e12649: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6221107/
3. Rovenský J, Stancíková M, Masaryk P, Svík K, Istok R. Eggshell calcium in the prevention and treatment of osteoporosis. Int J Clin Pharmacol Res. 2003;23(2-3):83-92: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15018022/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.