Mâncați migdale! Acestea reduc pierderea de masă osoasă și previn apariția osteoporozei

Articol bazat pe studii științifice

Semințele și nuciferele constituie o sursă valoroasă de fibre, proteine și nutrienți, mai ales pentru dieta veganilor sau vegetarienilor.

Migdalele s-au dovedit benefice pentru protecția osoasă, mai ales la femei.

Migdalele previn pierderea de masa osoasa si osteoporoza

Migdalele previn pierderea de masa osoasa si osteoporoza: Stefameripik

Un procent ridicat de oameni suferă de osteoporoză, o boală răspunzătoare pentru câteva sute de mii de fracturi de șold anual.

Cum apare osteoporoza 

Osul este un organ viu, aflat într-o continuă dinamică. Acesta se reînnoiește în mod constant printr-un proces de modelare și remodelare osoasă.

Sunt celule care „mănâncă” oasele (osteoclaste) și celule care construiesc țesut osos (osteoblaste). Un dezechilibru între formarea și pierderea osoasă duce la apariția osteoporozei.

La femei, acest lucru se petrece mai intens în perioada de menopauză, din cauza modificărilor hormonale (scăderea nivelului de estrogen).

Din fericire, există soluții. O dietă corectă poate susține procesul de formare osoasă sau chiar încetini procesul de distrugere a oaselor. Unele alimente conțin compuși naturali care oferă speranță în acest domeniu. 

Migdalele suprimă activitatea celulelor care mănâncă oasele 

Migdalele conțin substanțe care putea aduce beneficii oaselor. Studiile pe populații sugerează că aceste oleaginoase exercită un efect protector împotriva osteoporozei.

Un studiu realizat în laboratului doctorului David Jenkins a testat efectele consumului de migdale direct asupra celulelor oaselor.

Cercetătorii au expus celule mâncătoare de os la sângele participanților înainte și după studiu. Aceștia au consumat o mână de migdale, iar la patru ore distanță li s-a recoltat sânge.

Ulterior, sângele a fost picurat pe osteoclaste pentru a vedea dacă migdalele au făcut vreo diferență.

Sângele obținut după consumul de migdale a inhibat formarea de osteoclaste, funcția și expresia genelor in vitro.

Migdalele ajută la prevenirea osteoporozei

Rezultatele acestui studiu susțin ipoteza că migdalele reduc riscul de dezvoltare a osteoporozei, datorită efectului lor de suprimare a activității osteoclastelor.

Cu alte cuvinte, consumul de migdalele ajută la prevenirea pierderii de masă osoasă.

Cercetătorii au testat și alte alimente în aceeași manieră (orez, cartofi), dar nu au obținut rezultate similare.

Efectul protector asupra oaselor a fost observat doar la migdale.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă pe care vă recomand să le citiți:

Cojile de ouă nu sunt de aruncat! Vă pot ajuta în osteoporoză!
Stronțiul – un mineral lipsă în osteoporoză, esențial pentru rezistența oaselor și prevenirea fracturilor
Alimente, vitamine și minerale care fixează calciul în oase – esențial în osteoporoză!
Osteoporoza poate fi ținută sub control fără medicamente – 6 micronutrienți esențiali pentru oase

Sursă articol: NutritionFacts.org, Almonds for osteoporosis: https://www.youtube.com/watch?v=2i0fu3r3DZg&ab_channel=NutritionFacts.org

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.