Maceratul de coji de ouă și lămâie – leac universal
Deși se pot folosi și ouă de la găini, cele mai bune pentru această rețetă sunt ouăle de prepeliță. Acestea sunt mult mai bogate în minerale și vitamine.
Trebuie de asemenea menționat că celelalte tipuri de ouă – de gâscă, de rață sau de păsări sălbatice nu sunt bune pentru tratamentele medicinale.

Maceratul de ouă și lămâie – leac universal: Kamran Aydinov
Macerat de ouă de prepeliță și lămâie – rețetă
Indiferent dacă folosiți ouă de găină sau ouă de prepeliță, cel mai important lucru este ca acestea să fie proaspete.
Păsările să fie sănătoase, netratate cu antibiotice, hormoni sau alte substanțe.
Ingrediente
• ouă de țară crude
• suc de lămâie
• 250 ml de coniac natural
• 200 g de miere
• 1 borcan de 3 litri
Preparare
Pentru această rețetă, aveți nevoie de un borcan de 3 litri. Acesta se umple cu coji de ouă spălate în prealabil cu oțet de mere și rupte bucăți.
Peste ele se toarnă sucul de lămâie proaspăt stors. Sucul trebuie să fie cu aproximativ 2 degete deasupra ouălor.
Borcanul se închide cu un capac de plastic, și se lasă 14 zile la loc răcoros, până când coaja ouălor se macerează în zeama de lămâie.
Când cojile sunt bine dizolvate, se deschide borcanul și se amestecă preparatul cu o lingură de lemn, până când se desprind peliculele.
Pasul următor este să strecurăm preparatul printr-o sită, și să aruncăm peliculele și bucățile de coajă care au rămas nedizolvate.
În lichidul rezultat după filtrare se adaugă coniacul și mierea de albine. Se amestecă bine.
Administrare
Se ia câte 1 lingură de macerat, de 3 ori pe zi, înainte (cu 30 de minute) de masă, sau după masă (la 1 oră).
→ Indicații terapeutice
– Boli ale aparatului locomotor – oase, articulații, coloană (osteoporoză, artroză, spondiloză anchilozantă, dureri ale coloanei cervicale, dureri de picioare, dureri de șale, contuzii, dureri de umăr, fracturi, gută etc)
– Boli cardiovasculare (hipertensiune)
– Afecțiuni digestive
– Astm bronșic
– Imunitate scăzută
– Lipsă de calciu
– Paradontoză
– Exfolierea unghiilor
– Căderea părului, alopecie
– Crampe musculare nocturne
– Insomnie
Reteta nu zice nimic ce se face cu … coniacul de la ingrediente 🙂
Ba scrie, că se adaugă la sfârșit cu mierea.
De unde luam coniac natural?
cite oua?
Cate oua … ? crude sau fierte, de ce nu scrieti mai detailat , va multumesc frumos .
Asta e buna „crude sau fierte” haaaaaaah. 😉
Asta ma intreb si eu: cine a „pupat” coniac natural, ca 30 de oua proaspete se mai gasesc!
Atenţie! face poftă de mâncare.
dar nu spuneti in reteta cate oua sunt necesare ?
Ideea e tare faina, dar …
fara alcool nu se poate, mai are aceeasi importanta pentru afectiunile prezentate?
Da, se poate și fără alcool.
OUALE NU SE CLOCESC!!!!
Pai scrie mai sus oua crude.
.
Atatea cat sa umple borcanul.
Reteta la indemana oricui,dar nu se spune nici cate oua si nici cate lamai se pun…Sper sa scrieti,va multumesc!
Multumiri, cu mult respect !
Coji de oua , nu oua . Coji de oua , puse la uscat fara sa li se scoata acea pielita din interior. Se usuca , se maruntesc , se amesteca mierea si sucul de lamaie sau vin alb .Se omogenizeaza bine , se pun la macerat in frigider o saptamana sau intr-o camara racoroasa , un beci .Daca sticla , borcanul ce aveti , este de culoare inchisa , maron sau verde puneti la frigider, daca nu in camara. In fiecare zi timp de o saptamana agitati sticla , borcanul de cateva ori , 3/4 ori . Se administreaza 3 lingurite pe zi adulti , 2 lingurite pe zi copii. INTERZISA DIABETICILOR .Probleme cu tensiunea intrebati medicul daca e voie vin alb . Daca aveti probleme cu dantura , respectiv smaltul dintilor este deteriorat , de asemenea nu va recomand. Sucul de lamaie ataca smaltul dintilor . Cura o puteti tine intre doua saptamani si o luna .Persoanele in varsta doar doua saptamani . Si consulati medicul inainte de toate . Sanatate multa tuturor.
Eu il fac din 6 oua zeama de la un kg lamaii’ 200 coniac si 400 gr miere pt copii e f bun creste imunitatea pt crestere si iarna nu mai racesc’
Deci : oua întregi sau numai coaja lor ?
Nu mai inteleg nimic : (6) oua intregi sau doar coji de oua?
Nu se strica ouale daca stau 14 zile in borcan ?
Felicitari ! Singura ca are ati pus punctul pe I .
Reteta cu coji o fac si eu de mult timp, cu lamii si miere dar ma gindeam ca e ceva nou – soacra mea lua praful de coji cite o lingurita fara nimic
6 oua intregi eu le tin in lamaie in frigider le intorc zilnic pana ramane pielita pe oua. Apoi o rup scot ouale pun coniacul si dag mixerul apoi pun 400 miere mixez iar iese ca un lichior de oua. Api o pun in sticla de sticla o pastrez in frigider si ii dau nepotului de 4 ani 2 linguri pe zi. Inainte de folosire de agita bine sticla pt a ramane calciul pe fundul dticlei