COJILE de OUĂ conțin un calciu asemănător celui din oase și dinți (rețetă)

Cercetările recente au arătat că învelișul exterior al unor alimente – precum sunt ouăle, ceapa, merele sau lămâile – este foarte bun pentru sănătate și nu trebuie aruncat. În unele cazuri, cele mai multe substanțe nutritive se regăsesc în coajă, și nu în interiorul alimentelor.

Calciu din Coji de Ou

1 linguriță de pulbere de coji de ouă = 400 mg de calciu

În cel mai firesc mod posibil, după ce am spart ouăle, coaja lor ajunge direct în coșul de gunoi, sau în cel mai fericit caz, în solul unor plante sau legume, ca fertilizator. Coaja ouălor impresionează prin conținutul mare de calciu. O jumătate de linguriță de pulbere de coji de ouă furnizează circa 400 mg de calciu elemental, perfect absorbabil. Calciul este un mineral esențial pentru sănătatea oaselor, dinților și a inimii. Nutriționiștii ne sfătuiesc să nu aruncăm cojile de ou, deoarece din ele putem prepara un calciu natural foarte bun, pe care corpul nostru îl asimilează ușor și complet.

Cum putem obține calciu din coji de ouă

Tot ce trebuie să facem este să colectăm cojile de la mai multe ouă, și apoi să le fierbem în apă (cât să le acopere) circa 5 minute, pentru a îndepărta bacteriile sau alte substanțe dăunătoare. O altă metodă este să spălăm coaja ouălor cu oțet de mere.

Între timp, încălzim cuptorul la 200 de grade. Scoatem cojile de ou din apă sau din oțet, și le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Introducem tava în cuptorul preîncălzit 15 minute, pentru ca cojile să se usuce bine și să devină crocante.

Cojile de ou se macină apoi prin râșnița de cafea, până obținem o pulbere fină. Unii preferă să macine cojile de ouă după ce s-au zvântat, fără să le mai coacă în cuptor.

Pulberea de calciu din coji de ou poate fi adăugată la mâncare, în băuturi sau smoothie-uri, sau poate fi amestecată cu suc de lămâie, miere sau fulgi de ovăz.

Beneficiile uimitoare ale cojilor de ou

Compoziția cojilor de ou este incredibil de asemănătoare dinților și oaselor noastre, iar studiile au arătat că acestea pot ajuta la creșterea și remineralizarea lor într-un mod mult mai eficient decât tratamentele convenționale costisitoare și cu efecte secundare.

Membranele cojilor de ou conțin substanțe importante pentru elasticitatea articulațiilor, numite glucozamină și acid hialuronic. Acest lucru face pulberea de coji de ou un remediu foarte bun pentru combaterea afecțiunilor articulare și îmbunătățirea sănătății oaselor.

Consumul de pulbere de coji de ou a fost de asemenea asociat cu o reducere rapidă și constantă pe termen lung a durerii la cei cu probleme articulare.

Unii medici susțin că inclusiv osteoporoza poate fi prevenită sau tratată cu ajutorul unei cure cu calciu din coji de ou, datorită faptului că acesta este absorbit în oase în proporție de 90%.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. mai foloseam cind erau copii mici dar bine de stiut in continuare

  2. F bun articol va multumim

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.