Pulbere de COJI de OU – calciu natural, 90% absorbabil (rețetă și administrare)

Studiile științifice au arătat că deficitul de calciu și bolile asociate se pot trata cel mai bine cu un calciu organic, extras din plante sau dintr-o materie vie: coji de ouă, corali, alge calcaroase, semințe de susan, fasole, spanac etc.

Calciu din Coji de Ouă

Calciu din Coji de Ouă

Studii 

O dovadă în plus că cel mai echilibrat tip de calciu este cel natural, este faptul că acesta se digeră foarte ușor, se absoarbe în proporție de 90%, și este totodată uimitor de bine proporționat cu alte minerale necesare oaselor și dinților, precum fosfor sau magneziu.

Un alt beneficiu important este că acest tip de calciu nu favorizează formarea de pietre la rinichi sau la vezica urinară, nici nu se depune în articulații sau în vasele de sânge.

Coaja de ou, de pildă, conține un tip de calciu natural foarte asemănător celui regăsit în oasele și în dinții noștri. În urma testelor de laborator făcute, cercetătorii olandezi au observat că administrarea de calciu din coaja de ou (îmbunătățit cu vitamina D și magneziu) a crescut semnificativ densitatea minerală osoasă la persoanele studiate pe parcursul unui an.

Și cercetătorii japonezi au demonstrat că pulberea de coajă de ou în combinație cu Vitamina D3 ajută la îmbunătățirea densității minerale osoase la animalele cu osteoporoză.

Cum se obține pulberea de coji de ouă

Folosiți ouă de țară (de găină – albe sau galbene, sau de prepeliță). Colectați mai multe coji de ouă crude. (Ouăle crude le puteți folosi la prepararea unui chec sau drob).

Calciu din Coji de Ouă Rețetă

Calciu din Coji de Ouă Rețetă

Puneți cojile într-un bol cu apă caldă, și spălați-le bine de impurități. Aruncați apa și spălați-le din nou cu oțet, pentru a elimina orice risc.

Lăsați cojile să se usuce bine (circa 1-2 zile). Le puteți întinde eventual pe o pânză sau coală de hârtie albă (nu ziar).

După ce s-au uscat bine, sfărâmați-le cu mâna, apoi măcinați-le prin râșnița de cafea. Veți obține o pulbere fină, ca o făină. Dacă nu aveți o râșniță de cafea, puteți folosi o mașină de făcut zahăr pudră.

Păstrați pulberea de coji de ou într-un borcănel de sticlă, cu capac, la loc uscat (într-un dulap din bucătărie).

Moduri de administrare

Există două variante de a lua calciul din coji de ouă:

Pulbere d Coji de Ouă

Pulbere d Coji de Ouă

1. Pulbere. Se ia câte ½ linguriță de pulbere, de 2-3 ori pe zi. Luați pulberea în gură, apoi luați o linguriță cu miere. Astfel pulberea se va dizolva și va putea fi înghițită complet. Se bea apoi apă. Luați calciul la în timpul mesei.

1 linguriță de pulbere de coji de ouă conține circa 700-800 mg de calciu elementar (absorbit în totalitate), plus alte 27 de elemente importante (magneziu, zinc, bor, fier, cupru, siliciu, sulf, molibden mangan).

2. Citrat de calciu. Se amestecă ½ linguriță de pulbere de coji de ouă cu 1 lingură de suc de lămâie proaspăt stors. Calciul se absoarbe cel mai bine pe timpul nopții. Luați așadar citratul la masa de seară (ora 19).

Citratul de calciu se poate da și copiilor peste 6 ani. Este recomandat femeilor însărcinate, persoanelor peste 40 de ani, femeilor aflate în perioada menopauzei sau tinerilor. Ajută la întărirea oaselor și tuturor sistemelor corpului.

Cura durează 30 de zile, și se poate relua după o pauză de 30 de zile.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


11 comentarii

  1. Se zice ca faci nisip la rinichi!

    • Acest calciu se absoarbe aproape integral, deci nu există riscul de nisip sau pietre. Calculii se formează din oxalați (legume cu frunze verzi) și din suplimentele cu calciu sintetic, dacă nu se bea suficientă apă.

  2. MULTUMIM PT. POSTARI. MULTA SANATATE .

  3. Eu am folosit corji de ou uscate macinate cu miere de albine si zeama de lamaie e foate bun pentru calciu

  4. ce am vazut ca nu sa dizolva ai ca nisipu si nu vad cum sa se dizolve an stomac lam pus antrun vas am pus apa peste pudra si ai tot asa poate sa bei apa de pe continut daca al strecori

  5. In ce perioada a anului ?

  6. am folosit coji de oua,cand am avut o fractura…

  7. La Taifas.ro ,are dreptate !! Asa este !

  8. Am aflat ca bradul ( diverse preparate ) ii „spune” calciului unde sa se depuna, deci e bine sa-l asociem acestuia-indiferent de provenienta, in timpul curelor de calcifiere.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.