Cu siguranță ați auzit de pasta de curmale că este un bun îndulcitor pentru deserturile făcute în casă. Mulți o folosesc ca înlocuitor de zahăr în prăjituri și alte deserturi – preparate la rece sau termic. Se poate face ușor […]
Articole despre 'curmale'
Grâu fiert cu miere și curmale – din grâu integral
Un dulce sănătos și hrănitor, pe care îl pot consuma și copii, este grâul fiert cu miere și fructe. Nu este nevoie să folosiți zahăr pentru a-l îndulci. Eu am pus miere, dar și pastă de curmale. Veți găsi rețeta […]
Dulceață din curmale uscate, fără zahăr
Această dulceață din curmale seamănă cu laptele condensat sau cu un sos de caramel. Este 100% vegană și sănătoasă. Nu conține zahăr, nici lapte de vacă. Poate fi consumată ca atare, sau folosită în diferite rețete ori deserturi. Pentru a […]
Cum să faci zahăr din curmale uscate, în 5 minute!
Dacă vrei să înlocuiești zahărul rafinat cu un zahăr mai natural, încearcă să faci zahăr din curmale. Acesta se găsește de cumpărat la magazinele naturiste, dar poate fi făcut și în condiții casnice. Ai nevoie doar de curmale uscate. Zahărul […]
Nu arunca sâmburii de curmale! Poți face o cafea delicioasă din ei
Dacă obișnuiești să folosești curmalele în rețetele de dulciuri fără zahăr sau fără coacere, cu siguranță ai câteva pungi în cămară. Nu arunca sâmburii după ce desfaci curmalele! Sunt extrem de valoroși și pot fi transformați într-o cafea delicioasă! Cafeaua […]
Curmalele – cel mai bun aliment al viitorului?
√ Articol bazat pe studii științifice Fructele palmierului de curmale ar putea fi considerate cel mai bun aliment al viitorului. Este ipoteza emisă de un studiu apărut în anul 2003 în „International Journal of Food Science & Nutrition”. Profilul nutrițional […]
Curmalele nu cresc glicemia la diabetici, scad în schimb colesterolul
√ Articol bazat pe studii științifice Consumul de fructe nu este complet interzis în diabet. Nici măcar al fructelor care conțin mult zahăr, precum curmalele. Un studiu publicat în 2020 în jurnalul „Nutrients” a arătat că aceste fructe nu afectează […]
TARTĂ fără zahăr, cu cremă de CURMALE (rețetă )
Curmalele se numără printre cele mai dulci fructe din lume. Din acest motiv autorii rețetelor raw-vegane le folosesc atât de des la prepararea de deserturi sănătoase, fără zahăr. Există peste 200 de varietăți de curmale în întreaga lume. Puțini dintre […]
Vreți să ÎNDULCIȚI în mod NATURAL deserturile? Adăugați câteva CURMALE!
Curmalele se numără printre cele mai dulci fructe din lume. Datorită texturii lor cărnoase pot fi incorporate în numeroase rețete, îndeosebi în creme, aluaturi, sosuri, glazuri, blaturi. Autorii de rețete raw-vegan le folosesc la prepararea de deserturi naturale, fără preparare […]
Pasta de curmale – cel mai bun înlocuitor de zahăr
Curmalele au o densitate energetică și nutrițională de excepție. Grație dulceții lor naturale bogate, pot fi folosite ca un înlocuitor natural pentru zahărul rafinat. În curmale găsim o pleiadă de fitonutrienți, zaharuri simple (dextroză și fructoză), vitamine (A, B-uri și […]
Curmalele – beneficii uimitoare, relevate de studiile științifice
Curmalele sunt foarte hrănitoare. Un studiu susține că aceste fructe ar putea fi considerate un aliment ideal, deoarece au un profil nutrițional extrem de variat. Conțin cantități mari de fibre, acizi grași nesaturați, proteine, vitaminele A și și o parte […]
Cum să faci ZAHĂR din CURMALE – mai bun ca zahărul alb (rețetă de casă)
Știați că din curmalele uscate putem prepara un zahăr natural, mult mai dulce decât zahărul alb și mult mai sănătos? Curmalele sunt folosite ca îndulcitor natural îndeosebi în rețetele raw-vegane, precum deserturile crude sau smoothie-uri. Cel mai simplu este prepararea […]
Tort din banane și curmale – desert rapid fără foc și fără zahăr
Dietele vegetariene au adus foarte multe inovații culinare de care se pot bucura toți cei care caută să mănânce sănătos și să prepare rețete simple, nutritive și mai ales naturale. Această rețetă este inspirată din rețeta de biluțe de curmale […]
Pastă de Curmale – Un Îndulcitor Natural Care Poate Înlocui Zahărul Rafinat
Îndulcitorii naturali sunt cei care ne permit să ne bucurăm de deserturile preferate fără a ne oferi și experiența nedorită a substanțelor chimice conținute de zahărul rafinat, intens procesat. În plus, îndulcitorii naturali furnizează și nu răpesc corpului substanțele nutritive. […]
Curmalele – 10 beneficii majore
Curmalele au fost numite fructele vieţii de către popoarele antice. Și pe bună dreptate. Conţin o pleiadă de nutrienți, de la fibre naturale, până la calciu, fier, fosfor și magneziu. Curmale – beneficii Se pot folosi ca un înlocuitor al […]