Dulceață din curmale uscate, fără zahăr
Această dulceață din curmale seamănă cu laptele condensat sau cu un sos de caramel. Este 100% vegană și sănătoasă.
Nu conține zahăr, nici lapte de vacă. Poate fi consumată ca atare, sau folosită în diferite rețete ori deserturi.
Pentru a prepara această rețetă aveți nevoie doar de 3 ingrediente.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare pe care vă recomand să le încercați:
Nu arunca sâmburii de curmale! Poți face o cafea delicioasă din ei
Pasta de curmale – cel mai bun înlocuitor de zahăr (benefic pentru colesterol, oase, anemie, constipație
Pastă tartinabilă din nuci și curmale
Cum să faci zahăr din curmale uscate, în 5 minute!
Dulceață din curmale uscate, fără zahăr - rețetă
Ingrediente
- 300 g de curmale uscate
- 300 ml de lapte vegetal
- 1 linguriță de esență de vanilie
Mod preparare rețetă
- În cazul în care curmalele voastre au sâmburi, scoateți-i. Puneți fructele la înmuiat într-un bol cu apă și lăsați-le câteva ore sau peste noapte. Trebuie să fie moi. Dacă vă grăbiți, turnați apă fierbinte peste curmale și se vor înmuia mai repede.
- Scurgeți curmalele de apă și puneți-le în vasul blenderului. Adăugați laptele. Mixați până când rezultă o compoziție fină. Puteți folosi și un blender vertical.
- Turnați compoziția într-o crăticioară cu pereții groși și așezați-o pe aragaz, la foc mic.
- Fierbeți crema până când se îngroașă. Amestecați constat și lăsați aragazul la temperatura minimă. Spre final se adaugă esența de vanilie.
- Dulceața de curmale este gata când s-a îngroșat suficient. Stingeți focul și lăsați-o să se răcorească puțin.
- Se toarnă într-un borcan de sticlă sau într-o caserolă. După ce s-a răcit complet se dă în frigider. Trebuie păstrată la rece.