Dulceață din curmale uscate, fără zahăr

Această dulceață din curmale seamănă cu laptele condensat sau cu un sos de caramel. Este 100% vegană și sănătoasă.

Nu conține zahăr, nici lapte de vacă. Poate fi consumată ca atare, sau folosită în diferite rețete ori deserturi.

Cum sa faci dulceata din curmale uscate, fara zahar

Imagine cu rol ilustrativ: Cum sa faci dulceata din curmale uscate, fara zahar: Pablo EM

Pentru a prepara această rețetă aveți nevoie doar de 3 ingrediente.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare pe care vă recomand să le încercați:

Nu arunca sâmburii de curmale! Poți face o cafea delicioasă din ei
Pasta de curmale – cel mai bun înlocuitor de zahăr (benefic pentru colesterol, oase, anemie, constipație
Pastă tartinabilă din nuci și curmale
Cum să faci zahăr din curmale uscate, în 5 minute!

Cum sa faci dulceata din curmale uscate, fara zahar

Dulceață din curmale uscate, fără zahăr - rețetă

Categorie Dessert

Ingrediente
  

  • 300 g de curmale uscate
  • 300 ml de lapte vegetal
  • 1 linguriță de esență de vanilie

Mod preparare rețetă
 

  • În cazul în care curmalele voastre au sâmburi, scoateți-i. Puneți fructele la înmuiat într-un bol cu apă și lăsați-le câteva ore sau peste noapte. Trebuie să fie moi. Dacă vă grăbiți, turnați apă fierbinte peste curmale și se vor înmuia mai repede.
  • Scurgeți curmalele de apă și puneți-le în vasul blenderului. Adăugați laptele. Mixați până când rezultă o compoziție fină. Puteți folosi și un blender vertical.
  • Turnați compoziția într-o crăticioară cu pereții groși și așezați-o pe aragaz, la foc mic.
  • Fierbeți crema până când se îngroașă. Amestecați constat și lăsați aragazul la temperatura minimă. Spre final se adaugă esența de vanilie.
  • Dulceața de curmale este gata când s-a îngroșat suficient. Stingeți focul și lăsați-o să se răcorească puțin.
  • Se toarnă într-un borcan de sticlă sau într-o caserolă. După ce s-a răcit complet se dă în frigider. Trebuie păstrată la rece.

Notă

Dacă vreți ca dulceața să fie mai groasă și consistentă, folosiți lapte de cocos gras (90%), la conservă de metal (se găsește la Ldl).
Acesta are tendința să se solidifice atunci când stă la rece.
Dacă nu vă place gustul de cocos, puteți opta pentru lapte de ovăz, lapte de migdale, lapte de soia sau de orez. Sigur, puteți folosi și lapte de vacă dacă nu aveți intoleranță la lactoză.
Această dulceață de curmale poate fi servită pe pâine, biscuiți, vafe. O puteți folosi la umplerea clătitelor, a gogoșilor sau a altor deserturi de acel fel.
Sursă rețetă: Cocinando Descalza, Dulce de leche plant based sin azucar, ni lacteos, solo 3 ingredientes: https://www.instagram.com/p/C2GFgPRJbLS/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.