Cine nu iubește gutuile? Aceste fructe de toamnă sunt ideale pentru gemuri și marmelade deoarece sunt pline de aromă și de fibre. În combinație cu mere și/sau pere dau o marmeladă delicioasă. În acest articol vă arătăm un mod simplu […]

Cine nu iubește gutuile? Aceste fructe de toamnă sunt ideale pentru gemuri și marmelade deoarece sunt pline de aromă și de fibre. În combinație cu mere și/sau pere dau o marmeladă delicioasă. În acest articol vă arătăm un mod simplu […]
Căutați o rețetă de gem fără zahăr? Acesta este cea mai inedită rețetă pe care o veți găsi pe internet! Uitați de metodele tradiționale de fierbere a fructelor până când le iese tot „sufletul” din ele. Cum să faci gem […]
Ați auzit vreodată de dulceață de cafea? Italienii au rețeta și spun că este cea mai bună dulceață din lume. O numesc marmeladă de cafea. Se face doar din 3 sau ingrediente. Vă prezentăm două rețete din care puteți alege. […]
Foarte multe persoane se întreabă cum se prepară gemul de măceșe în casă. Unii sunt doritori să afle o rețetă de gem de măceșe fără zahăr. Măceșe beneficii Măceșele sunt consumate ca medicament în sezonul de răceli și gripe. Vitaminele […]
Dulceața este, așa cum o arată și numele, o tratație care încântă la maxim și papilele gustative. Dar ea este totodată o bombă calorică. DULCEAȚA TRADIȚIONALĂ ARE FOARTE MULT ZAHĂR De regulă, la prepararea dulceții se folosesc kilograme întregi de […]
Gemurile și dulcețurile sunt adevărate delicatese pentru masa de dimineață. Unii le servesc cu pâine și unt, alții cu biscuiți și ceai. Alții le folosesc la umplerea gogoșilor sau la alte deserturi de casă. Singurul inconvenient al gemurilor este că […]
Când eram copii, mulți dintre noi rodeam cojile de pepene până nu mai rămânea nici o bucățică de miez roșu. Pepenele poate fi consumat integral. Atât cojile, cât și semințele sunt comestibile și conțin nutrienți valoroși. Nu aruncați cojile de […]
Dulceața de dude negre este o adevărată delicatesă pentru iubitorii acestor fructe speciale. Dudele, sau agudele, cum mai sunt numite în unele zone ale țării, au o dulceață aparte. Dudele – surse naturale de vitamine, minerale și antioxidanți Se coc […]
Cel mai așteptat fel de mâncare la o masă este fără îndoială desertul! Deși porția de dulce ar trebui să fie foarte mică, în comparație cu restul platourilor, el a devenit astăzi la fel de generos precum un fel principal. […]
Dulceața de portocale cu mirodenii este o delicatesă pe care o puteți prepara la începutul iernii, când fructele citrice își fac apariția pe piață. Rețeta este foarte simplă și merită încercată. Dacă nu vă plac mirodeniile, puteți renunța la ele. […]
Informațiile prezentate în acest articol se bazează pe studii științifice. Link-urile către sursele citate sunt afișate la finalul articolului. Păducelul (Crataegus monogyna) crește în toată țara. Se găsește în zonele de stepă, deal și munte. Cel mai des îl vedem […]
Pasta de măceșe este o delicatesă pe care o putem prepara spre sfârșitul verii. Recoltarea măceșelor se face în perioada august-septembrie. Culoarea lor roșie închisă este semnul că s-au copt complet și sunt gata de cules. Măceșele nu sunt fructe. […]
Învață să faci dulceață de trandafiri fără fierbere, în câțiva pași simpli. Rețeta este foarte ușoară. Dulceața obținută este 100% naturală, fără aditivi. Puteți folosi trandafiri de dulceață sau trandafiri de Damasc. Aceștia pot fi transformați și în alte delicatese […]
Ați auzit vreodată de dulceață din flori de mac? Deși aceste flori cresc la discreție pe tărâmurile noastre, puțini dintre noi știm să le folosim. Francezii și americanii se delectează cu dulceață de mac la micul-dejun. Învață și tu să […]