Cătă vreme mai sunt piersicile în sezon, profitați și păstrați-le pentru iarnă. Există diverse moduri de conservare. Gemul și dulceața sunt preferatele tuturor, dar mai ales a celor mici. În acest articol vă arăt o rețetă simplă de dulceață de […]
Articole despre 'dulceata'
Dulceață de pepene roșu, fără zahăr – 100% fruct!
Toate fructele pot fi păstrate peste iarnă sub formă de dulceață, gem sau compot, inclusiv pepenele roșu. Vestea bună este că nu trebuie să folosim zahăr la conservarea lor. Dacă vă place mult gustul de pepene roșu, încercați rețeta de […]
Dulceață de caise fără zahăr, fără gelfix – gata în 5 minute!
Dacă aveți fructe proaspete în casă și nu știți ce să faceți cu ele, încercați rețeta de mai jos. Este o dulceață rapidă, fără zahăr și multă fierbere. În loc de Gelfix se folosește gelatina vegetală agar-agar. O găsiți la […]
Gem de afine fără zahăr – cu îndulcitor (xylitol)
Dacă aveți mai multe afine proaspete și nu vreți neapărat să le congelați, le puteți conserva prin fierbere, sub forma unui gem sănătos. Rețeta propusă este fără zahăr. Se pot folosi de asemenea afine congelate. Ca și îndulcitor natural se […]
Marmeladă de căpșuni fără zahăr – gata în 20 de minute!
Dacă aveți căpșuni mai multe și nu știți ce să faceți cu ele, sau cele din frigider s-au înmuiat și sunt aproape trecute, transformați-le într-o dulceață delicioasă și dietetică în același timp. Știți că există posibilitatea să preparăm dulcețuri și […]
Cum să faci dulceață de cireșe sau de vișine fără zahăr
Fructele sunt principalele surse de vitamine din dieta noastră, de aceea este important să le consumăm crude, în starea lor naturală. Uneori însă, avem o cantitate mare de fructe de sezon și trebuie să le conservăm într-un fel sau altul. […]
Dulceață din curmale uscate, fără zahăr
Această dulceață din curmale seamănă cu laptele condensat sau cu un sos de caramel. Este 100% vegană și sănătoasă. Nu conține zahăr, nici lapte de vacă. Poate fi consumată ca atare, sau folosită în diferite rețete ori deserturi. Pentru a […]
Marmeladă fără zahăr din gutui, mere și pere – rețetă simplă
Cine nu iubește gutuile? Aceste fructe de toamnă sunt ideale pentru gemuri și marmelade deoarece sunt pline de aromă și de fibre. În combinație cu mere și/sau pere dau o marmeladă delicioasă. În acest articol vă arătăm un mod simplu […]
Gem de afine fără zahăr și fără fierbere – 3 ingrediente, 1 minut
Căutați o rețetă de gem fără zahăr? Acesta este cea mai inedită rețetă pe care o veți găsi pe internet! Uitați de metodele tradiționale de fierbere a fructelor până când le iese tot „sufletul” din ele. Cum să faci gem […]
Dulceața de cafea – o tratație care înveselește inima (rețetă simplă)
Ați auzit vreodată de dulceață de cafea? Italienii au rețeta și spun că este cea mai bună dulceață din lume. O numesc marmeladă de cafea. Se face doar din 3 sau ingrediente. Vă prezentăm două rețete din care puteți alege. […]
Gem de măceșe fără zahăr, bun și pentru diabetici – rețetă și beneficii
Foarte multe persoane se întreabă cum se prepară gemul de măceșe în casă. Unii sunt doritori să afle o rețetă de gem de măceșe fără zahăr. Măceșe beneficii Măceșele sunt consumate ca medicament în sezonul de răceli și gripe. Vitaminele […]
Cum să faci dulceață fără zahăr și multă fierbere – 2 moduri inedite
Dulceața este, așa cum o arată și numele, o tratație care încântă la maxim și papilele gustative. Dar ea este totodată o bombă calorică. DULCEAȚA TRADIȚIONALĂ ARE FOARTE MULT ZAHĂR De regulă, la prepararea dulceții se folosesc kilograme întregi de […]
Gem de pere și ghimbir, fără zahăr – bun și pentru diabetici
Gemurile și dulcețurile sunt adevărate delicatese pentru masa de dimineață. Unii le servesc cu pâine și unt, alții cu biscuiți și ceai. Alții le folosesc la umplerea gogoșilor sau la alte deserturi de casă. Singurul inconvenient al gemurilor este că […]
Nu aruncați cojile de pepene – faceți dulceață din ele!
Când eram copii, mulți dintre noi rodeam cojile de pepene până nu mai rămânea nici o bucățică de miez roșu. Pepenele poate fi consumat integral. Atât cojile, cât și semințele sunt comestibile și conțin nutrienți valoroși. Nu aruncați cojile de […]
Dulceață de dude negre – o bombă de antioxidanți
Dulceața de dude negre este o adevărată delicatesă pentru iubitorii acestor fructe speciale. Dudele, sau agudele, cum mai sunt numite în unele zone ale țării, au o dulceață aparte. Dudele – surse naturale de vitamine, minerale și antioxidanți Se coc […]