Tratați stările de OBOSEALĂ, SLĂBICIUNE și ANEMIE cu remedii din MORCOV, MIERE, URZICI și SFECLĂ
Grație conținutului bogat în vitamine (A, B, C), antioxidanți (caroteni) și săruri minerale (calciu, magneziu, fier, potasiu, fosfor), morcovul este considerat un aliment funcțional, adică un produs natural ale cărui beneficii merg dincolo de aspectul nutrițional sau culinar.
Morcovul este fără îndoială înzestrat cu proprietăți terapeutice remarcabile. Prof. dr. Constantin Milică spune că atât cei bolnavi, cât și cei sănătoși ar trebui să îl includă în alimentația lor zilnică, fiind un aliment de o importanță primară.
Are efecte remineralizante, antioxidante, anti-anemice și anticancerigene. Îl putem consuma ca atare – preferabil în stare crudă, sub formă de suc (individual sau în combinație cu alte legume) sau salată.
Sirop contra anemiei – rețetă
Ingrediente
• 100 ml de suc de morcovi
• 200 ml de apă minerală
• miere polifloră
Preparare
Pentru a obține sucul de morcov se poate folosi un storcător electric sau un blender (caz în care leguma se taie, se mixează cu puțină apă și se strecoară, păstrând doar sucul limpede).
Sucul de morcov proaspăt obținut se amestecă în continuare cu apa și cu suficientă miere, cât să rezulte o compoziție groasă, asemănătoarea unui sirop.
Preparatul se păstrează la frigider într-un borcan de sticlă sau într-o sticlă de sticlă. Se administrează în porții mici, de mai multe ori pe zi – 1 lingură, de 8-10 ori pe zi.
______________________________________________________________________________________________________
Infuzie pentru anemie – rețetă
Această rețetă este utilă nu doar în anemie, ci și în convalescență, lipsă de concentrare și oboseală fizică sau psihică.
Ingrediente
• 30 g de morcov ras
• 30 g de măceșe
• 10 g de coacăze negre
• 30 de urzică (frunze)
Preparare
Se amestecă toate plantele și se păstrează într-un borcan de sticlă. Pentru a prepara o porție de infuzie, se pun 2 pahare cu apă la fiert. Când clocotește, se adaugă 2-4 lingurițe de amestec de plante, se stinge focul, se acoperă vasul și se lasă la infuzat 20 de minute.
Infuzia se mută apoi în cuptor la 70 de grade Celsius și se lasă încă o oră.
Se strecoară și se împarte în 3-4 rații egale. Mai precis, se va bea câte ½ pahar, de 3-4 ori pe zi. Cura poate dura mai mult timp, până când încep să se vadă efectele revigorante la nivelul organismului.
______________________________________________________________________________________________________
Suc pentru anemie – rețetă
Ingrediente
• 100 ml de suc de morcov
• 100 ml de suc de ridiche neagră
• 100 ml de suc de sfeclă
Preparare
Sucurile proaspăt obținute se amestecă și se împarte cantitatea rezultată în rații egale. Se administrează câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, cu un sfert de oră înainte de masă.
Morcovul nu conține doar fier – important pentru sânge și buna oxigenare a corpului, ci și cantități bune de calciu – important pentru sănătatea dinților și a oaselor. Consumul cu regularitate, morcovul poate reduce riscul apariției osteoporozei.
______________________________________________________________________________________________________
Sursă: Constantin Milică, Remediu minune împotriva anemiei, Farmacia Verde: http://www.farmacia-verde.ro/2008/12/07/remediu-minune-impotriva-anemiei/