Tratați ANEMIA cu remedii pe bază de MORCOV, MIERE, URZICI și SFECLĂ

Morcovul este fără îndoială înzestrat cu proprietăți terapeutice remarcabile. Grație conținutului bogat în vitamine (A, B, C), antioxidanți (caroteni) și săruri minerale (calciu, magneziu, fier, potasiu, fosfor), morcovul este considerat un aliment funcțional, adică un produs natural al cărui beneficii merg dincolo de aspectul nutrițional sau culinar.

Prof. dr. Constantin Milică spune că atât cei bolnavi, cât și cei sănătoși ar trebui să îl includă în alimentația lor zilnică, fiind un aliment de o importanță deosebită. Are efecte remineralizante, antioxidante, anti-anemice și anticancerigene.

Leacuri anemie

♣ Sirop contra anemiei – rețetă

Ingrediente

• 100 ml de suc de morcovi
• 200 ml de apă minerală
• miere polifloră

Preparare

Pentru a obține sucul de morcov se poate folosi un storcător electric sau un blender (caz în care leguma se taie, se mixează cu puțină apă și se strecoară, păstrând doar sucul limpede).

Sucul de morcov proaspăt obținut se amestecă în continuare cu apa și cu suficientă miere, cât să rezulte o compoziție groasă, asemănătoarea unui sirop.

Preparatul se păstrează la frigider într-un borcan de sticlă sau într-o sticlă de sticlă. Se administrează în porții mici, de mai multe ori pe zi – 1 lingură, de 8-10 ori pe zi.

_________________________________________

♣ Infuzie pentru anemie

Acest ceai este util și în oboseală fizică și psihică, convalescență, lipsă de concentrare.

Ingrediente

• 30 g de morcov ras
• 30 g de măceșe
• 10 g de coacăze negre
• 30 de urzică (frunze)

Preparare

Se amestecă toate plantele și se păstrează într-un borcan de sticlă. Pentru a prepara o porție de infuzie, se pun 2 pahare cu apă la fiert. Când clocotește, se adaugă 2-4 lingurițe de amestec de plante, se stinge focul, se acoperă vasul și se lasă la infuzat 20 de minute.

Infuzia se mută apoi în cuptor la 70 de grade Celsius și se lasă încă o oră.

Se strecoară și se împarte în 3-4 rații egale. Mai precis, se va bea câte ½ pahar, de 3-4 ori pe zi. Cura poate dura mai mult timp, până când încep să se vadă efectele revigorante la nivelul organismului.

_________________________________________

Suc de legume pentru anemie

Ingrediente

• 100 ml de suc de morcov
• 100 ml de suc de ridiche neagră
• 100 ml de suc de sfeclă

Preparare

Sucurile proaspăt obținute se amestecă și se împarte cantitatea rezultată în rații egale. Se administrează câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, cu un sfert de oră înainte de masă.

Morcovul nu conține doar fier – important pentru sânge și buna oxigenare a corpului, ci și cantități bune de calciu – important pentru sănătatea dinților și a oaselor. Consumul cu regularitate, morcovul poate reduce riscul apariției osteoporozei.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.