Sfecla Roşie, Sănătate de Fier – Proprietăți, Tratamente

Sfecla roşie este una din minunile pe care le avem în cămara din casă, fără să ştim. Este o legumă-medicament recomandată mai ales femeilor. Este ideală în anemie, constipaţie, varicele şi boli de sânge. Sfecla roşie are un gust dulce, deosebit. Se folosesc rădăcina şi frunzele pentru aromă. Se poate consuma în stare crudă, în salate, ciorbe sau alte garnituri.

Sfecla Roşie – Pentru o Sănătate de Fier

Sfecla Roşie, Sănătate de Fier – Proprietăți, Tratamente

Sfecla roşie – Proprietăți

Ştim despre sfecla roşie că este o sursă fundamentală de fier. Este folosită ca leac eficient împotriva bolilor tumorale şi canceroase. Sfecla roşie conţine Vitaminele A, B1, B2 şi C, flavonoide şi antioxidanţi. Este recomandată în numeroase afecţiuni severe, începând de la boli de piele, până la boli canceroase.

Sfecla roşie este o legumă legendară care protejează sănătatea fătului în pântecele mamei. De aceea medicina naturistă recomandă femeilor gravide să consume mai multă sfeclă roşie pe perioada sarcinii.

Sfecla şi anemia

Sfecla roşie conşine fier, magneziu şi Vitamina B6 – un mix complet de substanţe care combat anemia. Această legumă ajută la formarea globulelor roşii şi a hemoglobinei, de aceea este recomandată în cazuri de imunitate scăzută. Se recomandă o cură de 30 de zile cu câte 150 g de sfeclă, o dată la 2-3 zile. Sau se poate bea câte o jumătate de pahar se suc de sfeclă zilnic. Pentru anemia feriprivă se recomandă şi consumul de spanac, urzică, mazăre, fasole verde şi gălbenuş de ou.

Sfecla şi sângele

Această legumă este un stimulator natural miraculos. Ajută la transportarea oxigenului în sânge şi la curăţirea lui. Consumul de sfeclă roşie creşte capacitatea organismului de efort, reglează ritmul inimii şi scade tensiunea arterială. Este un aliment recomandat şi pentru reglarea nivelului de glicemie la bolnavii de diabet, precum şi la prevenirea complicaţiilor cardiovasculare care apar la diabet.

Sfecla şi ficatul

Sucul de sfeclă roşie face minuni la bolnavii de hepatită cronică. Consumul de sfeclă roşie crudă ajută la regenerarea celulelor hepatice şi la prevenirea evoluţiei cirozei sau cancerului hepatic. Sucul se recomandă şi în caz de otrăvire sau intoxicaţie.

Sfecla şi bolile de stomac

Sucul de sfelcă roşie este indicat în gastritele hiperacide, întrucât are un efect de calmare a acidităţii din stomac. Pentru ameliorarea durerilor şi calmarea arsurilor gastrice, se bea o licoare preparată din 100 ml suc de sfeclă, 100 ml suc de cartofi cruzi şi 500 ml suc de morcov.

Sfecla şi inima

Se face o cură de 4-8 săptămâni cu 150 de g de sfeclă roşie – suc şi plantă fiartă sau crudă, de 3 ori pe zi. Acest remediu este ideal în caz de colesterol mare, ischemie cardiacă şi ateroscleroză. La hipertensiune, se recomandă o jumătate de suc de sfeclă roşie pe zi. Tensiune scade la numai 30 de minute de ingerare a sucului.

Sfecla şi sarcina

Sfecla roşie conţine acid folic, oligoelemente şi vitamine din complexul B, substanţe recomandate pentru o bună dezvoltare a fătului în sarcina uterină şi prevenirea mutaţiilor. Consumul de sfeclă roşie le protejează şi pe mame de hipertensiune şi varicele pe perioada sarcinii.

Sfecla şi cancerul

Administrată zilnic, pe termen lung, sfecla roşie are efecte antitumorale, întrucât distruge formaţiunile maligne detectate la nivelul intestinului gros. Fibrele alimentare din această legumă reglează tranzitul intestinal, curăţă tubul digestiv şi previne instalarea cancerului de colon şi de rect. Tratează cancerul pulmonar, gastric şi de sân, leucemia şi formele de cancer hormono-dependente, (cencerul testicular, de prostată).

Sfecla roșie – Precauţii

Consumul de sfeclă roşie în exces poate duce la stări de greaţă sau la paralizia temporară a corzilor vocale. Urina devine în mod firesc roşie în urma consumului de sfeclă, aşadar nu este caz de alarmare.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

8 comentarii

  1. sfecla rosie e prietena mea

  2. si cu un pic de hrean!!!!mmmm…..

  3. da!e bine de luat in seama!!

  4. EU IL PREPAR DE 2 LUNI ZILNIC E F BUN

  5. Fiarta data prin razatoare ,cu hrean si sacarea un pic otet sare e ffffff buna pt iarna

  6. eu fac salata cu sfecla rosie cruda un morcov un mar patrunjel telina suc lamiie un strop ulei luxxxxxxxx

  7. singura muratura care imi place este sfecla rosie

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.