Remedii naturale pentru ANEMIE din produse APICOLE

Anemia reprezintă unul din motivele principale pentru care o persoană poate avea stări constante de oboseală și slăbiciune.

Ele se datorează scăderii numărului de celule roșii din sânge care transportă oxigenul la țesuturile corpului.

Remedii naturiste anemie din produse apicole

Pe lângă oboseală, pacienții pot experimenta și alte simptome, precum bătăi neregulate ale inimii, pielea galbenă sau pală, respirație scurtată, amețeală, dureri în piept, mâini și picioare reci sau dureri de cap.

Există mai multe tipuri de anemie și cauze diferite. Afecțiunea poate fi temporară sau de lungă durată, ușoară sau severă. În unele cazuri, anemia poate fi semnul unei boli mai grave, care necesită o diagnosticare corectă.

Remedii apicole pentru anemie

O dietă sănătoasă ar putea ajuta la prevenirea sau ameliorarea simptomelor de anemie. Apiterapia poate fi folosită de asemenea cu succes în tratarea anemiei. Produsele apicole au proprietăți antibiotice, antibacteriene, antiinflamatoare, vasodilatatoare, anti-îmbătrânire, antioxidante, antitumorale.

Mierea și polenul ajută la construirea de hemoglobină și la creșterea nivelului de eritrocite, fiind utile în anemia pernicioasă, sterilitate, hipertensive, afecțiuni nervoase și endocrine.

Fitoterapeutul ieșean Constantin Milică recomandă în anemie următoarele tratamente eficiente:

• 100-150 g de miere de albine închisă la culoare (bogată în minerale), pe zi, împărțite în 3 porții egale, dizolvată în lapte cald. Se fac cure de 20-40 de zile.

• 1 linguriță de miere de albine amestecată într-un pahar de lapte cald în care se adaugă 1 gălbenuș de ou (acest remediu este recomandat copiilor și adolescenților cu anemie).

• 1 kg de miere polifloră amestecată cu 1 kg de suc de cătină albă, în care se adaugă 40 ml de tinctură de propolis și 100 mg de polen crud. Pasta obținută se păstrează într-un borcan de sticlă la frigider. Copiii peste 10 ani pot lua câte 3 linguri pe zi, copiii de 2-10 ani câte 3 lingurițe pe zi, iar elevii și studenții, vârstnicii, convalescenții, sportivii și cei care depun mult efort fizic pot lua câte 5 linguri pe zi.

• 150 g de miere polifloră amestecată cu 1 linguriță de suc de lămâie și 150 ml de suc de mere. Această melită are efect energizant la elevi și studenți, bătrâni și convalescenți. Se administrează între mese.

• 20 g de polen crud pe zi pentru adulți, sau 10 g pentru tineri. Se fac cure de câte 1 lună, reluate după 2 luni de pauză.

• tablete cu polen și lăptișor de matcă. Se fac cure de 6 săptămâni, de 4 ori pe an.

• 2 lingurițe de miere cu 2 lingurițe de oțet și 100 ml de apă. Amestecul se bea în fiecare dimineață, timp de 1 lună.

Persoanele anemice pot lua, la recomandarea medicului, suplimente cu vitamine sau minerale (fier, acid folic, vitamina B12, vitamina C) sau multivitamine.

Surse bibliografice:

1. Mayo Clinic, Anemia: https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/anemia/symptoms-causes/syc-20351360
2. Bhalchandra Baburao Waykar, Yahya Ali Alqadhi, Beekeeping and Bee Products; Boon for Human Health and Wealth, Research Gate: https://www.researchgate.net/publication/311822090_Beekeeping_and_Bee_Products_Boon_for_Human_Health_and_Wealth
3. Constantin Milică, Anemia la copii și adulți, Medicina naturistă, Vol. 2, Editura Doxologia, Iași, 2013, pp. 215-216

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.