Ovăz copt cu semințe – desert de post fără zahăr, făină, ulei

Pentru un desert rapid, care poate constitui totodată un mic-dejun sau chiar o masă ușoară din zi, încercați această rețetă de ovăz copt cu semințe.

Rețeta este foarte simplă și rapidă. Nu conține zahăr, făină, ulei, ouă sau lactate. Este un preparat de post, dar hrănitor și sățios.

Ovaz copt cu seminte - fara zahar si ulei

Ovaz copt cu seminte – fara zahar si ulei

Furnizează multe fibre, proteine vegetale și grăsimi bune. Puteți folosi orice fel de semințe vreți. Eu am avut un amestec din mai multe semințe: floarea-soarelui, dovleac, in și susan. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de budincă din ovăz, pe care le puteți încerca:

Ovăz la cuptor cu banane – fără zahăr, fără ulei
Budincă de mere și fulgi de ovăz 
Budincă de fulgi de ovăz, secară și mei – un desert hrănitor și sănătos
Budincă de gutui cu fulgi de ovăz – desert de post, aromat și sănătos
Budincă de legume cu ovăz pentru slăbit (fără făină sau ouă)
Budincă de ovăz cu banane și caise (fără zahăr)

Budinca ovaz seminte

Budinca ovaz seminte

Budinca de ovaz cu seminte

Budinca de ovaz cu seminte

Ovaz copt cu seminte fara zahar

Ovaz copt cu seminte fara zahar

Ovaz copt cu seminte si stafide

Ovaz copt cu seminte si stafide

Ovaz copt cu seminte si stafide

Ovăz copt cu semințe - rețetă

Categorie Breakfast, Dessert

Ingrediente
  

  • 5 linguri de fulgi de ovăz
  • 2 linguri de semințe (un singur tip sau un amestec)
  • 1 lingură de fulgi de cocos
  • 15 linguri de lapte vegetal sau apă
  • 1 lingură stafide
  • 3-4 picături de extract de stevia (sau alt îndulcitor)
  • opțional: nuci, migdale, chipsuri de ciocolată pentru decor

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți fulgii de ovăz și semințele într-un vas mic termorezistent și amestecați bine cu un mic tel. Eu am folosit un bol de ceramică (Ramekin).
  • Adăugați fulgii de cocos, stafidele și stevia. Amestecați bine.
  • Turnați laptele și omogenizați compoziția. Presărați deasupra nuci, ciocolată, ce vreți voi.
  • Lăsați terciul să stea 10-15 minute, apoi îl puteți coace.
  • Ca metodă de gătire, eu am ales cuptorul cu microunde. Am băgat vasul în cuptor la temperatura maximă și am lăsat circa 3-5 minute.
  • Dacă nu vreți să utilizați microundele, coaceți budinca în cuptorul aragazului pentru circa 15-20 de minute. Dacă optați pentru această variantă, vă recomand să preparați o cantitate mai mare de budincă sau mai multe budinci individuale. Asta ca să nu aprindeți cuptorul și să faceți căldură în casă doar pentru o mică porție.
  • Budinca este gata când s-a încheta. Lăsați-o să se răcorească, apoi o puteți consuma. Se servește direct din vas, cu o linguriță.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.