Salată de dovlecei cu roșii, usturoi și mărar
O salată de vară gustoasă și pe măsură de sănătoasă este salata de dovlecei cu roșii, usturoi și mărar. Combinația de ingrediente te face să simți din plin savoarea și aromele sezonului estival.
Această salată va fi cu totul deosebit de gustoasă dacă folosiți legume din propria grădină sau legume naturale.

Imagine cu titlu sugestiv: Salata de dovlecei cu rosii: Fatemeh
Mie îmi plac foarte mult dovleceii cruzi în salată, însă în această rețetă va trebui să îi opăriți scurt. Cu siguranță acest pas este opțional.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu dovlecei, pe care vă recomand să le încercați:
Mâncărică de dovlecei de post – cu roșii și ardei
Dovlecei căliți, cu sos de usturoi – cea mai simplă și gustoasă mâncare arăbească de vară
„Paste” din dovlecei cruzi cu sos de nuci fără ulei – rețetă pentru Postul Mare
Tocană de dovlecei și orez, pentru iarnă
Salată de dovlecei cu roșii, usturoi și mărar - rețetă
Ingrediente
- 2 dovlecei
- 3 roșii
- 5 căței de usturoi
- 1 legătură de mărar
- 1 lingură de ulei
- 1/2 linguriță de sare
Mod preparare rețetă
- Spălați bine dovleceii. Dacă sunt de la țară sau din agricultură ecologică, nu-i mai curățați de coajă. Lăsați-i în schimb la înmuiat timp de 5 minute în apă cu bicarbonat, apoi clătiți-i.
- Tăiați-i rondele subțiri de 0,5 cm. Opăriți-i apoi pentru 5 minute în apă clocotită. Scoateți-i din apă cu o spumieră și scurgeți-i bine.
- Puneți dovleceii opăriți pe un platou, pentru a se răci complet.
- Între timp, spălați roșiile și tăiați-le și pe ele rondele (dacă sunt mici), felii subțiri sau cubulețe.
- Puneți dovleceii răciți într-un bol adânc și larg. Adăugați roșiile și amestecați ușor.
- Într-un vas separat, amestecați 100 ml din zeama în care ați opărit dovleceii cu uleiul, sarea, usturoiul și mărarul tocate mărunt.
- Turnați sosul obținut peste roșii și dovlecei. Amestecați ușor, până la omogenizarea tuturor ingredientelor.