Înghețată Magnum vegană – fără zahăr
Înghețata Magnum este una din cele mai îndrăgite mărci de înghețată. Este densă, bogată, cremoasă. Se găsește în diferite arome, iar stratul exterior de ciocolată crocantă îi dă o savoare aparte.
Înghețata Magnum poate fi „reprodusă” în condiții casnice, chiar și în varianta vegană, fără lactate.
Rețeta de mai jos este foarte reușită. Ingredientele sunt pentru 6-7 înghețate mici (perfecte pentru o porție). Dacă formele voastre sunt mai mari, dublați rețeta pentru a obține necesarul de înghețate.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de înghețată de casă pe care vă recomand să le încercați:
Înghețată de ciocolată, 100% vegetală – fără zahăr
Cum să faci înghețată din banane, fără zahăr, ouă, lactate – 4 variante delicioase!
2 rețete de înghețată pentru slăbit (fără zahăr, lapte sau ouă)
Înghețată de ciocolată fără zahăr, ouă sau lactate animale – desert sănătos
Înghețată Magnum vegană fără zahăr - rețetă
Ingrediente
- 140 g de caju
- 400 ml de lapte de cocos gras (90%)
- 3 curmale mari (sau 6 mici)
- 2 linguri cu vârf de unt de migdale / unt de arahide sau tahini
- 300 g de ciocolată neagră fără zahăr
- migdale tocate sau fulgi de migdale
Mod preparare rețetă
- Nucile caju și curmalele se pun la înmuiat în apă fierbinte pentru circa 30 de minute. Apoi se scurg, se clătesc și se pun în vasul blenderului.
- Se adaugă laptele de cocos și untul de migdale / arahide.
- Mixați până când nucile caju și curmalele se mărunțesc complet și rezultă o cremă fină.
- Turnați compoziția în forme speciale de înghețată sau în pahare (cu bețișoare).
- Puneți formele în congelator pentru minim 4 ore sau de seara până dimineața.
- Topiți ciocolata pe bain-marie și când a devenit lichidă, turnați-o într-un pahar înalt și îngust sau într-un borcan (în care să intre aproape fix înghețatele).
- Scoateți înghețata din forme și înmuiați-o pe fiecare în ciocolata topită.
- Presărați pe fiecare înghețată bucățele de migdale. Dați înghețata din nou în congelator pentru câteva minute, pentru ca ciocolata să se întărească complet.