Budincă de fulgi de ovăz, secară și mei – un desert hrănitor și sănătos
Budinca din fulgi de cereale, cunoscută și sub numele de „terci” este una din cele mai populare rețete de mic-dejun la americani, și nu numai.
Ovăzul este cel mai folosit tip de cereală în acest scop.
Însă dacă vreți să obțineți o budincă mult mai hrănitoare și sănătoasă, puteți folosi un amestec din mai multe tipuri de fulgi, precum fulgi de ovăz, fulgi de secară și fulgi de mei.
Cumpărați fulgii de cereale de la magazinele naturiste, apoi amestecați-i acasă și păstrați-i în cutii închise bine, la loc răcoros.
Budincă de fulgi de ovăz – rețetă
Ingrediente
• 1 ceașcă de fulgi combinate
• 3 cești de apă
• ¼ linguriță de sare
• 3 lingurițe de miere de albine
• 1 măr
• 1 lingură de stafide
• 3 lingurițe de nucă de cocos
Preparare
Puneți apa la fiert într-un ibric larg, împreună cu sarea. Când clocotește, adăugați treptat fulgii de cereale, amestecând continuu. Folosiți telul.
Dați focul la mic și lăsați terciul să fiarbă în jur de 5-10 minute. Gustați și vedeți dacă fulgii s-au înmuiat bine. Budinca este gata când fulgii sunt moi, apa a scăzut și terciul s-a îngroșat.
Luați terciul de pe foc și răsturnați-l într-un castron mare. Adăugați stafidele și amestecați energic.
Când s-a răcorit, adăugați mierea și amestecați. Radeți mărul deasupra. Amestecați. Adăugați la final nuca de cocos și omogenizați.
Transferați budinca obținută în 2 boluri mai mici. Puteți consuma budinca imediat, sau o puteți păstra în frigider. Pentru un aspect mai elegant, răsturnați budinca din boluri pe o farfurie plată.
Veți vedea că această budincă este foarte bună și fără lapte. Are o dulceață naturală și o aromă deosebită datorită mărului, mierii de albine și nucii de cocos, care îi dă o savoare deosebită.
Un astfel de preparat poate fi consumat mai ales dimineața sau și la prânz, în zilele de post și nu numai. Este foarte hrănitor și sățios. Cerealele trebuie să facă parte mai ales din dieta persoanelor supraponderale, cu diabet sau afecțiuni cardiovasculare.
Eu prefer totul netratat termic..pun doar totul din timp la hidratat si folosesc deseori kefir facut in casa..Ca fructe,ptune uscate ,merisor,goji,stafide ,curmale si alte asemenea
Este bine totuși ca cerealele să fie fierte, așa spun unii nutriționiști.