BUDINCĂ de GUTUI cu fulgi de OVĂZ – desert de post, aromat și sănătos

Gutuile ar trebui să fie incluse mai des în alimentația de toamnă-iarnă, datorită aportului lor valoros de vitamine și minerale pe care le aduc.

Pot fi consumate ca atare, sau preparate sub formă de compot, gem și creme pentru deserturi.

Un mod simplu și inedit de a le consuma este sub forma acestei budinci. Se prepară foarte ușor și din ingrediente minime. Aveți nevoie de câteva gutui, de fulgi de ovăz, scorțișoară și lămâie. Desertul obținut este deosebit de gustos și mai ales hrănitor și sățios, datorită fibrelor din ovăz.

Budincă de gutui cu ovăz – rețetă

Ingrediente

• 3 gutui
• 100 g de fulgi de ovăz
• ½ lămâie
• ¼ linguriță de scorțișoară
• apă, suc de mere

Preparare

Curățați gutuile de coajă, îndepărtați cotoarele cu semințe și tăiați-le felii, apoi cubulețe. Puneți-le într-un bol și adăugați peste ele zeama proaspăt stoarsă de la lămâie. Amestecați cu mâinile.

Într-o crăticioară, puneți puțină apă la fiert, de 2 degete, și când clocotește, adăugați gutuile. Acoperiți vasul cu capacul și lăsați-le câteva minute să fiarbă înăbușit, până se înmoaie.

Cu o spumieră, transferați bucățile de gutuie într-un bol înalt și pasați-le cu o furculiță, până se fac pastă. Adăugați scorțișoara și amestecați.

Pentru a coace budinca la cuptor trebuie să folosiți un vas yena micuț, sau o altă tavă mică.

Puneți un strat de pastă de gutui în tavă, apoi presărați fulgi de ovăz, acoperind toată suprafața. Puneți din nou un strat de pastă de gutui, și din nou un strat de fulgi de ovăz. Peste budincă adăugați câteva linguri din apa în care au fiert gutuile și 2-3 linguri de suc de mere (sau tot apă).

Introduceți vasul în cuptorul încins la 180 de grade și lăsați budinca să stea circa 10-15 minute, sau până când ovăzul s-a umflat, a absorbit lichidul din pasta de gutui și s-a transformat într-o budincă.

Se lasă să se răcească, apoi se servește pe farfurii sau în boluri.

__________________________________________________________________________________________________________

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.