Negresă fragedă în 5 minute, fără zahăr, făină și ulei – doar 3 ingrediente!
Multe persoane preferă un mic-dejun dulce în locul unei mese sărate. De aceea preferă să mănânce un croissant, un covrig sau altceva de genul acesta.
Produsele de patiserie nu sunt o alegere bună, deoarece sunt foarte procesate. Conțin multe calorii, mult zahăr și grăsimi saturate.
O alternativă mai bună este să vă faceți singuri un desert sănătos în casă, precum negresa de mai jos. Rețeta pe care v-o prezint mai jos este gata în câteva minute și chiar merită încercată.
Aveți nevoie doar de 1 ou, 1 banană și puțină cacao. Se amestecă totul și se dă la microunde. Este o metodă ingenioasă de a consuma acel ou de dimineață pe care mulți îl fierb și îl mănâncă simplu.
Bineînțeles, această negresă poate fi servită și ca desert sau gustare, nu doar ca mic-dejun.
Pe post de îndulcitor vă recomand să folosiți stevia, green sugar sau eritritol.
Dacă nu aveți sau nu vreți să folosiți cuptorul cu microunde, puteți coace această negresă în cuptorul obișnuit, la 180 de grade pentru 20-30 de minute, sau la friteuza cu aer cald, la 160 de grade pentru circa 10 minute.
Și dacă tot aprindeți cuptorul, vă recomand să dublați rețeta, ca să obțineți o prăjitură mai mare.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de negresă fără zahăr și făină pe care vă recomand să le încercați:
1 ou, 1 măr și cacao – negresă fără zahăr, lactoză, făină sau ulei
Negresă cu brânză pentru diabetici – fără zahăr, făină sau ulei
Negresă sănătoasă, din 3 ingrediente – fără zahăr, făină, lactate sau ulei (vegan)
Negresă fără gluten și fără zahăr – cu banane și iaurt
Negresă fără gluten, zahăr sau ulei – cu fulgi de ovăz și banane
Negresă rapidă fără zahăr și făină - rețetă
Ingrediente
- 1 banană
- 1 ou
- 15 g de cacao
- 4-6 picături de stevia
- 1/4 linguriță de praf de copt
- vanilie, după gust
Mod preparare rețetă
- Alegeți un vas mic termorezistent în care veți coace negresa. Puteți folosi o caserolă din plastic tare, un bol ceramic, un vas din sticlă - rotund, pătrat, dreptunghiular, după preferință. În acest vas veți amesteca toate ingredientele.
- Decoji banana și puneți-o în vas. Pasați-o cu o furculiță până se face piure.
- Adăgați oul, îndulcitorul și vanilia și bateți bine compoziția, până la omogenizare.
- Incorporați la final pudra de cacao, praful de copt și un praf de sare. Amestecați totul foarte bine.
- Puteți pune deasupra fructe sau ciocolată. Eu am pus câteva rondele de banană și bucăți de nuci.
- Dați vasul în cuptorul cu microunde pentru 4-6 minute. Depinde de puterea cuptorului fiecăruia, de aceea durata de coacere variază. Când scobitoarea iese curată din mijloc, negresa este făcută.
- Lăsați-o 10 minute la răcorit, apoi se poate tăia și servi.