Negresă cu brânză pentru diabetici – fără zahăr, făină sau ulei
Cauți o negresă bună pentru diabetici? Vă propun o rețetă simplă, care se face din brânză de vaci, ouă, făină de migdale și un îndulcitor non-caloric. Are și un adaos crocant de unt de arahide, care este opțional.
Spre deosebire de negresa tradițională, aceasta are mai puțini carbohidrați, de aceea este indicată în dieta keto.
![Negresa cu branza pentru diabetici - fara zahar, faina, ulei](https://lataifas.ro/lataifas.ro/wp-content/uploads/2024/02/Negresa-cu-branza-pentru-diabetici-fara-zahar-faina-ulei.jpg)
Imagine cu rol ilustrativ – Negresa cu branza pentru diabetici – fara zahar, faina, ulei: jules
Întrucât nu conține deloc făină de cereale glutinoase, poate fi inclusă și în regimul celiacilor sau al celor care au intoleranță la gluten.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de negresă fără zahăr și făină pe care vă recomand să le încercați:
Negresă din quinoa – fără zahăr, făină, oua sau ulei, bogată în proteine
1 ou, 1 măr și cacao – negresă fără zahăr, lactoză, făină sau ulei
Negresă sănătoasă, din 3 ingrediente – fără zahăr, făină, lactate sau ulei (vegan)
Incredibil: Negresă fără zahăr și fără făină din 2 ingrediente
Negresă cu brânză pentru diabetici - rețetă
Ingrediente
- 255 g de brânză de vaci (sau ricotta)
- 2 ouă mari
- 56 g de făină de migdale
- 80-100 g de eritritol
- 22 g de pudră de cacao
- 2 lingurițe de praf de copt
- 60 g de unt de arahide crocant (fără zahăr)
Mod preparare rețetă
- Tapetați o tavă cu hârtie de copt.
- Preîncălziți cuptorul la 150 de grade Celsius.
- Spargeți ouăle într-un bol și bateți-le bine cu telul.
- Adăugați brânza și vanilia și omogenizați.
- Incorporați apoi ingredientele uscate: făina de migdale, praful de copt, îndulcitorul și pudra de cacao.
- Turnați compoziția în tava pregătită și nivelați deasupra cu o spatulă.
- Puneți din loc în loc câte puțin unt de arahide. Luați un cuțit sau un bețișor de frigărui și trasați linii ondulate, creând un model marmorat.
- Dați tava în cuptor pentru 20 de minute, sau până când blatul s-a închegat.
- Scoateți tava din cuptor și lăsați negresa la răcit, deoarece este moale.
- După ce s-a răcit complet, se poate tăia pătrate. Se păstrează într-o caserolă la frigider.