1 ou, 1 măr și cacao – negresă fără zahăr, lactoză, făină sau ulei

Cine nu are mere, ouă și cacao în casă? Aceste ingrediente, care se găsesc la orice magazin de la colțul blocului, pot fi transformate într-o prăjitură delicioasă.

Mai exact, într-o negresă rapidă, fără zahăr, făină sau ulei. 

1 ou, 1 mar si cacao – negresa fara zahar, lactoza, faina sau ulei

1 ou, 1 mar si cacao – negresa fara zahar, lactoza, faina sau ulei: Jigsawstocker

Nu conține niciun fel de îndulcitor artificial, nici gluten sau lactoză. Din acest motiv, este un desert minunat pentru cei dintre voi care aveți diverse intoleranțe.

Negresa obținută este fragedă și se topește în gură. Pare incredibil că ceva atât de bun poate fi obținut din câteva ingrediente banale!

Negresă fără zahăr și făină – rețetă

Ingrediente

  • 1 măr mare (160 g)
  • 1 ou
  • 40 g de pudră de cacao
  • ½ linguriță de praf de copt

Mod de preparare

Curățați mărul de coajă și înlăturați cotorul cu semințe. Tăiați-l cuburi și pasați-l cu ajutorul unui blender vertical, sau dați-l printr-un mini-tocător (mini-robot).

Adăugați oul, pudra de cacao și praful de copt. Amestecați totul foarte bine cu un tel. Compoziția trebuie să fie omogenă.

Transferați-o într-un vas mic, de ceramică sau de sticlă. Autoarea rețetei a folosit o tavă mică de ceramică, de 13 x 9 cm. Nivelați la suprafață și dați-o în cuptorul cu microunde la temperatură maximă. Durează 3 minute să se coacă.

Dacă nu vă place ideea de a folosi cuptorul cu microunde, coaceți negresa în cuptorul aragazului la 180 de grade Celsius.

Este indicat să acoperiți tava cu o folie de aluminiu pentru a nu se arde. Lăsați negresa în cuptor circa 20 de minute. Faceți testul scobitorii înainte de a o scoate.

Informații nutriționale

Întreaga prăjitură are aproximativ:

  • 343 de calorii
  • 47,63 g de carbohidrați
  • 12,1 g de fibre
  • 14,18 g de proteine
  • 10,11 g de grăsimi totale
  • 19 g de zaharuri (din fruct)

Note și sugestii

După ce ați amestecat toate ingredientele, puteți gusta puțin din compoziție. Dacă nu este suficient de dulce, puteți adăuga puțină stevia sau alt îndulcitor.

Autoarea rețetei ne asigură însă că prăjitura este suficient de dulce doar cu mere, fără alți agenți de îndulcire. Încercați să folosiți un soi de mere dulci și care să fie foarte bine coapte.

O altă variantă ar fi să utilizați mere coapte în cuptor sau fierte, care au deja mai multă dulceață.

Mărul poate fi înlocuit în această rețetă cu banană, însă desertul rezultate va avea un număr mai mare de carbohidrați și calorii.

De asemenea se pot adăuga diferite arome în compoziție, precum vanilie, rom, lămâie, portocală. Acestea vor schimba, desigur, gustul prăjiturii.

Pentru a obține o prăjitură mai „texturată”, puteți pune și câteva bucăți de nuci sau migdale în blat.

Dacă vreți să oferiți acest desert copiilor, vă sfătuim să înlocuiți pudra de cacao cu pudră de roșcove (carob). Aceasta din urmă nu are cofeină și nu provoacă o stare de agitație.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare de negresă fără zahăr și făină:

Negresă sănătoasă, din 3 ingrediente – fără zahăr, făină, lactate sau ulei (vegan)
Negresă fără gluten, zahăr sau ulei – cu fulgi de ovăz și banane
Negresă fără gluten și fără zahăr – cu banane și iaurt
Negresă cu 50 de calorii per porție (fără zahăr și făină)

Surse articol:

1. Giussepe Healthy, Brownies senza farina. Solo 3 ingredienti: https://www.instagram.com/p/Cx3RfRUKEgH/
2. Nutritionvalue.org, Apples, boiled, cooked, without skin, raw: https://www.nutritionvalue.org/Apples%2C_boiled%2C_cooked%2C_without_skin%2C_raw_nutritional_value.html
3. Fat Secret, Cooked egg: https://www.fatsecret.com/calories-nutrition/generic/egg-whole-cooked
4.Nutritionix, Cocoa powder: https://www.nutritionix.com/food/cocoa-powder

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]