Negresă fără gluten și fără zahăr – cu banane și brânză
În acest articol vă prezentăm o rețetă de negresă fără gluten și fără zahăr. Este o versiune ceva mai dietetică față de varianta originală care se face cu făină de grâu și zahăr rafinat.
Această negresă este îndulcită cu banane. Fructele trebuie să fie coapte bine pentru a da prăjiturii dulceața și aroma dorite.

Imagine cu titlu sugestiv: Katy
Recomandăm acest desert persoanelor care țin dietă fără gluten, cură de slăbire sau regim de diabet.
Negresă fără gluten și zahăr – rețetă
Ingrediente
- 1 cană de fulgi de cocos
- 2 ouă
- 2 banane
- 2 linguri de cremă de brânză
- 1 lingură rasă de pudră de cacao sau pudră de roșcove (v-o recomand pe aceasta la ofertă)
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu (vi-l recomand pe acesta fără aluminiu)
- îndulcitor după gust: stevia, eritritol, green sugar sau xylitol
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru glazură:
- 60 g de ciocolată (fără zahăr)
- 100 ml de lapte
Mod de preparare
Pregătiți mai întâi tava în care veți coace prăjitura autorea rețetei a folosit o formă pătrată de 20 x 20 cm. Tapetați-o cu hârtie de copt.
Începeți prepararea compoziției prin pasarea banalelor cu blenderul vertical într-un bol. Acestea trebuie transformate într-un piure fin.
Adăugați peste ele pudra de cacao și crema de brânză și mixați cu blenderul până la omogenizare.
Incorporați apoi fulgii de cocos și praful de copt. Cana pe care autoarea a folosit-o pentru a măsura fulgii de cocos are 200 de grame.
Cumpără cartea Dulciuri fără zahăr:
Amestecați cu o lingură. Compoziția trebuie să fie densă și omogenă. Spargeți ouăle într-un bol. Adăugați stevia și sarea și bateți-le cu mixerul până se fac spumă.
Turnați spuma de ouă peste compoziția de cacao din celălalt bol. Amestecați cu mișcări ușoare.
Turnați compoziția în tavă și distribuiți-o uniform cu paleta sau cu dosul lingurii. Nivelați frumos la suprafață.
Dați-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Lăsați-o 30-40 de minute. Depinde de cuptorul fiecăruia. Faceți testul cu scobitoarea pentru a vă asigura că este coaptă bine în mijloc.
După ce scoateți tava din cuptor, înțepați prăjitura pe toată suprafața cu o scobitoare.
Topiți ciocolata împreună cu laptele și amestecați bine cu un tel. Turnați glazura obținută peste prăjitură. Înclinați tava pentru a se distribui uniform.
După 20 de minute, ciocolata ar trebui să se întărească. Este indicat să o lăsați să se răcească de tot înainte de a o tăia.
Prăjitura poate fi decorată suplimentar și cu ciocolată rasă sau nucă de cocos.
Se taie pătrate și se servește cu furculița. Ce rămâne se păstrează într-o caserolă cu capac, la frigider.
Informații nutriționale
100 g de din această prăjitură conțin aproximativ:
- 185,41 de kilocalorii
- 5,13 g de proteine
- 9,98 g de grăsimi
- 18,54 g de carbohidrați
Note și sugestii
Crema de brânză poate fi înlocuită cu smântână sau iaurt grecesc (sau cu un alt tip de iaurt scurs bine). Iar dacă aveți intoleranță la lactoză, puteți folosi iaurt de cocos, iaurt de soia sau smântână vegetală.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de negresă fără zahăr și gluten:
Negresă cu ovăz, îndulcită cu banane (fără zahăr)
Negresă fără zahăr și fără făină din 2 ingrediente
Negresă pentru slăbit – fără zahăr, făină sau ulei
Negresă cu 50 de calorii per porție (fără zahăr și făină)
Sursă articol: Gătit Acasă, Tort suculent fără fpină, fără fulgi de ovăz, fără unt, fără zahăr: https://www.youtube.com/watch?v=zXPtR3zxGlQ&ab_channel=KochenzuHause