Negresă cu 50 de calorii per porție (fără zahăr și făină)
Negresa este una din cele mai îndrăgite și populare prăjituri din lume. Poate fi consumată inclusiv la dietă, dacă urmați rețeta de mai jos.
De ce are această negresă mai puține calorii decât rețeta clasică? Din câteva motive.
Autoarea a folosit stevia în loc de zahăr. Stevia are 0 calorii. A înlocuit de asemenea untul cu iaurt degresat. Iar iaurtul îngrașă mai puțin decât untul și decât uleiul.
Făina de grâu este substituită aici cu fulgi de ovăz. Oul ajută compoziția să se lege, chiar și în lipsa glutenului.
În ciuda tuturor acestor modificări, autoarea rețetei promite că ele nu sacrifică gustul, nici textura prăjiturii. Este la fel de gustoasă, chiar și pentru cei care țin cură de slăbire sau au eliminat zahărul din dietă.
Cuprins
Negresă cu puține calorii – rețetă
Nr. de porții: 10
Ingrediente pentru negresă:
• 80 g de lapte degresat
• 180 g de iaurt neîndulcit
• 60 g de ovăz
• 100 g de stevia (sau alt îndulcitor, după gust)
• 1 ou
• 50 g de pudră de cacao
• ¾ linguriță de bicarbonat de sodiu
Ingrediente pentru glazură :
• 70 g de ciocolată
• 3 linguri de lapte degresat
• 1 lingură de iaurt
• îndulcitor, după gust
Mod de preparare
Autoarea rețetei a folosit o formă rotundă pentru această negresă. Tava are 20 cm. și arată ca un tort.
Puneți iaurtul și laptele într-un bol. Amestecați bine cu telul și puneți bolul la microunde pentru 4-5 secunde. următoarele ingrediente.
Adăugați apoi pudra de cacao și omogenizați cu telul. Aceasta se dizolvă mai ușor dacă ingredientele sunt calde.
Incorporați apoi îndulcitorul și amestecați cu telul până când acesta se dizolvă. Poate dura 30-60 de secunde. Adăugați apoi oul și incorporați-l bine. Preîncălziți cuptorul la 160 de grade Celsius.
Măcinați fulgii de ovăz prin râșnița electrică de cafea sau prin robotul de bucătărie. Amestecați pulberea obținută cu bicarbonatul de sodiu. Adăugați amestecul acesta uscat în compoziția lichidă de mai sus și omogenizați repede cu telul.
Tapetați tava cu hârtie de copt și ungeți-o puțin cu ulei pe margini. Turnați aluatul și introduceți tava în cuptor.
Prăjitura trebuie coaptă pentru 35 de minute. Verificați dacă este gata folosind o scobitoare. Aceasta nu va ieși complet curată, însă prăjitura trebuie să fie gata.
Lăsați negresa în tavă să se răcorească pentru 10 minute. Dacă prăjitura face puncte albe la suprafață, aceasta este de la stevia, nu vă faceți griji.
Treceți cu lama cuțitului pe marginile tăvii și răsturnați negresa pe o farfurie plată. Desprindeți foaia de hârtie de pe fund.
Negresa este moale, fragedă și gustoasă. O puteți servi ca atare. Însă dacă aveți musafiri sau vreți ceva mai elegant și delicios, turnați peste ea o glazură.
Puneți laptele și iaurtul într-un bol de sticlă. Adăugați îndulcitorul și amestecați.
Topiți ciocolata și turnați-o în amestecul de mai sus. Amestecați bine până se omogenizează și rezultă o glazură subțire.
Puneți câteva bucăți de hârtie de copt sub negresă pentru a se scurge excesul de glazură. Turnați glazura și distribuiți-o uniform, inclusiv pe margini. Folosiți o spatulă sau un cuțit cu lama lată.
Dați prăjitura la frigider pentru 15-20 de minute, sau până când glazura s-a întărit.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi mai multe rețete de negresă dietetică pe care le puteți încerca:
Negresă pentru slăbit – fără zahăr, făină sau ulei
Incredibil: Negresă fără zahăr și fără făină din 2 ingrediente
Negresă cu ovăz, îndulcită cu banane (fără zahăr)
Negresă cu dovlecel fără zahăr, făină sau ulei (100 de calorii/porție)
Tăiați negresa ca pe tort. Nu trebuie să o ții la frigider. Trebuie păstrată la temperatura camerei.
Cineva va găsi această prăjitură delicioasă și perfectă pentru desert? Copiii, diabeticii, cei cu intoleranță la gluten și bineînțeles cei care țin cură de slăbire.
O porție din această negresă are 50 de calorii, dar fără glazură.
Sursă articol: Emma’s Goodies, Only 50 calories chocolate cake: https://www.youtube.com/watch?v=aCSXz3eBTiU&ab_channel=Emma%27sGoodies