Negresă pentru slăbit – fără zahăr, făină sau ulei

Aceasta este probabil cea mai simplă, rapidă și sănătoasă rețetă de negresă din lume!

Total diferită de rețete clasică, dar la fel de gustoasă și reușită.

Negresa pentru slabit – fara zahar, faina sau ulei

Imagine sugestiva: Negresa pentru slabit – fara zahar, faina sau ulei

Este adaptată pentru dieta celor care vor să slăbească, au diabet, intoleranță la lactoză sau gluten. Nu conține ouă, făină, ulei sau zahăr.

Vă prezentăm 2 rețete pe care le puteți testa. Diferențele dintre ele sunt mici, dar poate importante pentru voi.

Negresă pentru slăbit – rețeta 1

Ingrediente

• ½ cană de fulgi de ovăz
• 6 linguri de lapte vegetal
• 2 linguri de cacao
• ½ linguriță de praf de copt
• ½ banană coaptă
• 1 lingură de sirop de arțar (sau stevia)
• 1 praf de sare

Mod de preparare

Puneți fulgii de ovăz în vasul blenderului și măcinați-i până se fac făină. Adăugați restul ingredientelor și mixați până rezultă o compoziție fină.

Puteți coace prăjitura într-o formă mică rotundă sau pătrată. Poate fi și un vas yena sau ceramic.

O altă idee este să folosiți boluri mici de ceramică și să faceți două prăjituri.

Ungeți cu ulei forma aleasă și turnați jumătate de compoziție în ea. Presărați bucăți de nuci și ciocolată.

Turnați deasupra restul de compoziție și nivelați deasupra. Decorați prăjitura cu bucăți de ciocolată și nuci.

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Este gata în 15-20 de minute.

După ce o scoateți din cuptor, treceți cu dosul lingurii peste bucăților de ciocolată topită pentru a o întinde puțin peste prăjitură.

Negresă pentru slăbit – rețeta 2

Ingrediente

• ½ cană de fulgi de ovăz
• 5 nuci caju sau migdale
• ¼ cană de apă
• 2 curmale
• ½ banană coaptă
• 2 linguri de cacao
• 1/3 linguriță de praf de copt
• 1 praf de sare
• vanilie, după gust

Mod de preparare

Puneți fulgii de ovăz și nucile în două boluri separate. Turnați peste ele apă și lăsați-le la înmuiat un sfert de oră.

În cazul în care curmalele sunt tari, va trebui să le hidratați și pe ele în apă caldă până se înmoaie.

Clătiți fulgii de ovăz printr-o sită sub jet de apă rece. Puneți-i în robotul de bucătărie. Adăugați nucile caju scurse, pudra de cacao, apa, vanilia, curmalele și banana.

Mixați totul până rezultă o compoziție fină și cremoasă. Continuați coacerea după indicațiile de mai sus.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de negresă de post:

Negresă cu ovăz – fără ouă și lactate
Negresă fără zahăr, din nuci și curmale
Negresă cu dovlecel fără zahăr, făină sau ulei (100 de calorii/porție)
Negresă de post fără ulei

Surse articol:

1. Skinny Recipes, Eggles oat brownie – chocolate brownie baked oats: https://www.youtube.com/watch?v=svdBK6sWHzQ&ab_channel=SkinnyRecipes
2. Shubhas CookHouse, Baked oats brownie recipe: https://www.youtube.com/watch?v=jH1SQQ7xeFM&ab_channel=ShubhasCookHouse

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.