Negresă cu ovăz – fără ouă și lactate

Dacă vă place negresa și obișnuiți să o preparați des în casă, vă propunem o rețetă inedită.

Cum ar fi să încercați o negresă cu ovăz, fără făină de grâu, fără ouă și lactate?

Negresa cu ovaz reteta

Imagine cu titlu sugestiv: Negresa cu ovaz reteta

Această versiune dietetică are foarte puțin zahăr.

O recomandăm persoanelor care au intoleranță la gluten și nu pot folosi făină de cereale la gătit.

Asigurați-vă că ovăzul pe care îl cumpărați nu a fost procesat într-o fabrică în care se procesează cereale care conțin gluten.

Negresa cu ovăz nu iese la fel de pufoasă precum cea cu făină de grâu, însă are o textură plăcută.

Liantul care leagă compoziția sunt semințele de chia.

NEGRESĂ CU OVĂZ – REȚETĂ

INGREDIENTE

• 2 lingurițe de semințe de chia și ½ cană de apă
• 1 măr
• 2 căni de fulgi de ovăz măcinați
• 2 lingurițe de praf de copt
• 2 lingurițe de ulei de măsline
• 1 linguriță de scorțișoară
• ¼ linguriță de esență de vanilie
• ¼ cană de zahăr brun
• ½ cană de pudră de cacao
• ½ cană de lapte vegetal sau apă simplă
• opțional: ½ cană de nuci zdrobite grosier

MOD DE PREPARARE

Începeți cu hidratarea semințelor de chia. Puneți-le într-un bol. Turnați peste ele apa și lăsați-le la înmuiat 20 de minute.

În acest interval vor absorbi apa, se vor umfla și vor forma o masă gelatinoasă.

Curățați mărul de coajă și dați-l prin răzătoarea mică.

Într-un bol încăpător, amestecați fulgii de ovăz măcinați cu praful de copt.

Fulgii de ovăz se pot măcina în casă prin râșnița electrică de cafea sau un robot cu lama S, până se fac pulbere.

Sau puteți folosi direct făină de ovăz cumpărată.

Faceți o adâncitură în mijlocul făinii și adăugați mărul ras.

Puneți tot acum uleiul de măsline, gelul de semințe de chia hidratate și esența de vanilie.

Puneți zahărul, cacao și scorțișoara.

Amestecați bine cu o lingură.

Puneți laptele vegetal sau apa și amestecați.

Trebuie să obțineți o compoziție umedă, legată.

La final incorporați miezul de nucă, dacă decideți să-l folosiți în rețetă.

Pregătiți o tavă pătrată sau dreptunghiulară în care veți pune compoziția.

Tapetați-o cu hârtie de copt. Hârtia trebuie să se răsfrângă peste pereții formei pentru a putea scoate prăjitura mai ușor la final.

Transferați compoziția de negresă în tavă.

Presați și nivelați blatul cu o spatulă sau cu dosul unei linguri.

Decorați, după gust, cu nuci, stafide, chipsuri de ciocolată sau alte decorațiuni.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Lăsați compoziția 15-20 de minute la copt. Depinde de cuptorul fiecăruia.

REȚETE SIMILARE

Pe site-ul nostru puteți găsi mai multe rețete inedite de negresă:

Negresă cu dovlecel fără zahăr, făină sau ulei (100 de calorii/porție)
Negresă de post fără ulei!
Negresă fără zahăr, din nuci și curmale
Negresă cu brânză, fără zahăr

După ce scoateți tava din cuptor, așteptați ca prăjitura să se răcească de tot.

Trageți de hârtie și scoateți-o din tavă.

Se taie pătrate și se servește imediat, sau se păstrează la frigider.

Negresa cu ovăz este umedă, moale, delicioasă. Are un gust bogat și o aromă intensă de ciocolată.

Rețetă preluată din: Recetas de Gri, Brownie de avena saludable sin lactosa, sin huevo: https://www.youtube.com/watch?v=BNPIyKwHLZU&ab_channel=RecetasdeGri

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.