Pâine fără făină, din semințe de in, la microunde – gata în 2 minute!

Această pâine din semințe de in se prepară în câteva minute. Dacă aveți în casă semințe de in și ouă, încercați această rețetă! A fost concepută special pentru dieta ketogenică.

Rețetele din dieta keto sunt potrivite și pentru diabetici, deoarece au un conținut scăzut de carbohidrați și nu cresc concentrația zahărului din sânge.

Paine fara faina din seminte de in

Paine fara faina din seminte de in: Stephen Pearson

Recomandăm această pâine din semințe de in și celor care au intoleranță la gluten și nu pot consuma pâine din grâu sau din alte cereale glutinoase. 

Pâine din semințe de in – rețetă

Ingrediente

  • 4 linguri de semințe de in măcinate
  • 1 ou mare
  • 1 lingură de unt moale
  • ½ linguriță de praf de copt
  • 1 vârf de cuțit de sare

Mod de preparare

Puneți untul într-un bol. Băgați-l în cuptorul cu microunde pentru câteva secunde, cât să se topească. Adăugați oul și bateți bine cu un tel mic sau cu furculița.

Într-un vas separat amestecați semințele de in măcinate cu praful de copt și sarea. Pentru a măcina semințele de in puteți folosi râșnița electrică de cafea sau un blender).

Incorporați ingredientele uscate în bol și omogenizați. Lăsați amestecul în repaos 5 minute, pentru ca semințele de in să se umfle. Trebuie să obțineți o masă vâscoasă.

Transferați-o într-un vas termorezistent. Poate fi un bol sau o tavă/formă pătrată, în funcție de aspectul pe care doriți să îl aibă pâinea la final.

Nivelați suprafața și dați vasul în cuptorul cu microunde pentru 2 minute. Coacerea poate dura mai mult sau mai puțin, în funcție de puterea cuptorului fiecăruia.

După ce scoateți vasul din cuptor, lăsați pâinea să se răcorească. Treceți cu cuțitul pe margini pentru a o desprinde de pereții vasului, apoi răsturnați-o pe o farfurie.

Tăiați și serviți pâinea de in după ce s-a răcit complet. Se poate secționa în două, pentru sandvișuri sau tartine.

Această pâine din semințe de in este mai gustoasă dacă o prăjiți. Puneți-o câteva minute în toaster și apoi ungeți-o cu unt sau cremă de brânză sau serviți-o cu ce vă place.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pâine fără făină, potrivite pentru dieta keto sau diabetici:

Pâine din semințe de in, fără făină – rețetă din 3 ingrediente
Înlocuitor de pâine, din semințe de in și ceapă – doar 2 ingrediente
Pâine la cană, în 60 de secunde – fără făină (keto)

Sursă rețetă: Stephen Pearson, Keto flax bread 2 minute microwave, Low carb bread recipe, Low Carb Alpha: https://lowcarbalpha.com/keto-flax-bread/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.