Brusturele (Arctium lappa) este una din cele mai puternice plante medicinale. Numeroase studii au demonstrat potențialul său terapeutic impresionant. Cercetările in vitro și in vivo au dezvăluit că o listă impresionantă de activități pe care le are brusturele: — antioxidante […]
Articole despre 'diabet regim'
De ce toată lumea cumpără hrișcă? Un aliment dacic, bun și pentru diabetici
De ce toată lumea cumpără hrișcă? Pentru că este un aliment foarte sănătos! Mulți o consumă ca alternativă la grâu, din cauza unei intoleranțe la gluten. Hrișca este bună și pentru slăbit. Diabeticii și cardiacii au de asemenea motove să […]
Nu carbohidrații trebuie excluși în diabet, ci grăsimile!
Carbohidrații nu sunt adevărata cauză a diabetului, ci o componentă importantă a dietei. Este o teorie total contrară dietei ketogenice, care spune că în diabet trebuie să limitezi carbohidrații și să crești cantitatea de grăsimi. Nu carbohidrații sunt de vină […]
De ce ar trebui să împarți fiecare masă în 2 și să faci o pauză de 15 minute între ele
Dr. Cyrus Khambatta recomandă două schimbări în dietă care pot revoluționa modul de gestionare a diabetului. Dr. Khambatta este proponentul unei diete opuse celei ketogenice, anume o dietă săracă în grăsimi și bogată în carbohidrați. A scris o carte „Mastering […]
„Am slăbit mâncând tone de paste, cartofi, orez și fasole. Eram în rai!”
Uleiul este cel mai caloric ingredient cu care ne scăldăm mesele zilnic, fără să ne gândim deloc la asta. Ne temem de carbohidrați, acuzându-i că îngrașă, dar nu luăm deloc în considerare grăsimile. Grăsimea are 9 calorii per gram Grăsimea […]
Cu acest truc poți mânca pâine fără să-ți crească mult glicemia, chiar și dacă ai diabet
Pâinea și produsele de panificație în general sunt o interdicție destul de importantă în diabet. Acestea conțin carbohidrați care cresc nivelul glicemiei imediat după consum. Există totuși un truc prin care putem atenua creșterea nivelului de glucoză din sânge după […]
Testul diabetologului: Cât de mult cresc glicemia cerealele? (ovăzul, porumbul, cerealele fitness)
Nu toți diabeticii dețin un aparat de măsurare continuă a glucozei. De aceea nu știu exact cât de mult influențează zahărul din sânge alimentele pe care le consumă zilnic. Dr. Ancuța Leonte, medic specialist în diabet și nutriție îi ajută […]
Ai o poftă necontrolată de dulce? E posibil să îți lipsească de acest mineral!
În spatele multor probleme de sănătate cu care ne confruntăm se poate ascunde o carență nutrițională. Inclusiv apetitul excesiv pentru zahăr și deserturi poate fi cauzat de un deficit de vitamine sau minerale. Dr. Ancuța Leonte – medic specialist în […]
Fasolea „mănâncă” zahărul din sânge
Fasolea este unul din alimentele care pot ajuta la prevenirea diabetului și a complicațiilor acestora, precum sindromul metabolic. Fasolea conține diverși nutrienți benefici sănătății, între care saponinele. Aceste substanțe ajută la scăderea colesterolului și a glucozei din sânge. Sunt înzestrate […]
Fructoza – bună sau rea în diabet? Răspunsul vă va surprinde!
Mulți diabetici folosesc fructoza pentru îndulcirea băuturilor și deserturilor. Aceștia nu știu riscurile la care se expun consumând fructoză în mod regulat. Angela Stolnicu spune că „deși pare inofensivă, pe termen lung, poate este cel mai prost carbohidrat pe care […]
Carbohidrații care nu cresc glicemia și poți să-i mănânci dacă ai diabet
O interdicție majoră pentru diabetici este consumul de carbohidrați. Însă nu toți carbohidrații sunt la fel și nu toți trebuie excluși din dietă. Dr. Ancuța Leonte, medic specialist în diabet și nutriție ne spune care sunt cei buni și pe […]
Pâine fără făină, din semințe de in, la microunde – gata în 2 minute!
Această pâine din semințe de in se prepară în câteva minute. Dacă aveți în casă semințe de in și ouă, încercați această rețetă! A fost concepută special pentru dieta ketogenică. Rețetele din dieta keto sunt potrivite și pentru diabetici, deoarece […]
Ce tip de pâine crește mai puțin glicemia? Răspunde medicul diabetolog
Ce fel de pâine ar trebui să mănânci dacă ai diabet? Care tip de făină crește cel mai puțin glicemia? Dr. Ancuța Leonte, medic specialist în diabet și nutriție răspunde la această întrebare într-un mod cât se poate de practic. […]
Cât de mult crește sfecla (crudă sau coaptă) glicemia – dr. Ancuța Leonte
Sfecla roșie are un conținut mai mare de zahăr și carbohidrați decât alte legume. De aceea unii diabetici se feresc să o includă în dietă, din frica de a nu le crește glicemia. Dr. Ancuța Leonte – medic specialist în […]
Cât de mult crește glicemia după ce mănânci mămăligă – răspunsul diabetologului
Această întrebare îi vizează în mod special pe diabetici. Așa cum am scris într-un articol anterior, mămăliga nu este cu nimic mai bună decât pâinea în termeni de glicemie. Mălaiul crește aproape la fel de mult zahărul din sânge ca […]