Pâine la cană, în 60 de secunde – fără făină (keto)

Nu este o păcăleală. Nu este o glumă. Este 100% posibil să facem pâine la cană, în 60 de secunde.

Dat fiind cât de simplă este rețeta, rezultatul te lasă fără cuvinte.

Paine la cana, in 60 de secunde - fara faina (keto)

Paine la cana, in 60 de secunde – fara faina (keto): David Jackmanson

O rețetă uimitoare

Și totuși, nu rapiditatea cu care se coace această pâine impresionează cel mai mult.

Ceea ce uimește cu adevărat este că nu conține făină. Nu trebuie să faceți aluat la ea.

Nu este o pâine obișnuită, din cereale.

Haideți să vedem din ce se prepară și cum se coace. Nu vă rămâne decât să încercați.

Pâine la cană, în 60 de secunde – rețetă

Ingrediente

  • 50 g de făină de migdale (sau migdale măcinate)
  • 1 ou mic
  • 5 g de semințe de chia
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Puneți migdalele măcinate într-un bol.

Adăugați praful de copt, sarea și semințele de chia.

Amestecați. Adăugați oul și omogenzați.

Compoziția trebuie să aibă o consistență fermă. Să nu fie nici prea moale, nici prea uscată.

Trebuie să arate ca un terci.

Luați o cană mare, de 300 ml.

Ungeți fundul și pereții cu puțin ulei, folosind o pensulă.

Luați compoziția cu o lingură și puneți-o în cană.

Nivelați la suprafață.

Introduceți cana în cuptorul cu microunde. Dați temperatura la maxim.

Setați cuptorul la 60 de secunde.

Autoarea rețetei a folosit un cuptor cu o putere de 800W.

Treceți cu vârful cuțitului împrejurul pâinii pentru a o scoate mai ușor din cană.

Răsturnați cana și scoateți pâinica. Are o formă cilindrică drăguță.

Trebuie să o lăsați să se răcească înainte de a o tăia.

Folosiți un cuțit bine ascuțit. Feliile vor ieși rotunde.

Pâinea rezultată este foarte moale, delicată, ca un burete.

Dacă este prea tare, înseamnă că ați lăsat-o prea mult în cuptor.

Pâinea această din migdale și ou poate fi folosită de cei care urmează dieta ketogenică.

Nu are un miros puternic de ou.

O puteți folosi la sandvișuri, tartine. Merge bine unsă cu unt.

Rețete similare

Pâinea „nor”, fără făină – rețetă dr. Eric Berg

Desert keto, fără zahăr și făină (tortul „nor”)

Cea mai sănătoasă pâine din lume, pe care o poți face în casă

Note și sugestii

Este important să folosiți un ou mic pentru această rețetă.

Dacă este mai mare, creșteți cantitatea de migdale măcinate de la 50 de grame la 70 de grame.

Puteți folosi migdale măcinte cu tot cu coajă sau migdale decojite măcinate.

Autoarea a folosit o combinație, deoarece avea ambele variante în casă.

Pâinea iese mai fermă și mai consistentă dacă folosiți migdale cu tot cu coajă.

În cazul în care cuptorul vostru are mai puțini wați, va trebui să lăsați pâinea mai mult – circa 70-90 de secunde.

Mai există și opțiunea de a coace pâinea în cuptor.

Setați temperatura la 180 de grade Celsius și lăsați-o maxim 15 minute.

Crește mai bine când o faceți în cuptorul cu microunde.

Dacă nu vă iese din prima, experimentați. Cu siguranță veți ajunge la rezultatul dorit după mai multe încercări.

Există și o versiune pentru vegani sau pentru cei care țin post.

Un comentator al rețetei spune că oul se poate înlocui cu 2 lingurițe de semințe de in măcinate, lăsate la înmuiat în 80 ml de apă 5 minute.

Sursă articol: Weltverborgen, Only 60 seconds for this bread! See and be amazed: https://www.youtube.com/watch?v=RIsN_lVPfJw&ab_channel=Weltverborgen

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.