Clătite subțiri fără gluten – potrivite pentru umpluturi dulci sau sărate

Aceste clătite fără gluten se prepară cu făină de hrișcă. Sunt 100% vegane și potrivite pentru diferite tipuri de diete.

Le recomandăm în mod special celor care au intoleranță la gluten sau intoleranță la lactoză.

Clatite subtiri fara gluten – potrivite pentru umpluturi dulci sau sarate

Imagine cu titlu sugestiv: Clatite din hrișcă: Jim Lukach

Pot fi incluse și în alimentația diabeticilor, cardiacilor și a celor care au probleme cu greutatea corporală și vor să slăbească.

Clătitele din hrișcă pot fi servite la mic-dejun, la prânz sau la cină, cu diferite umpluturi sau sosuri.

Se prepară foarte ușor. Aveți nevoie doar de făină de hrișcă, bicarbonat de sodiu, sare și apă. Bicarbonatul este opțional, însă dă clătitelor o textură mai aerată și pufoasă.

Clătite subțiri fără gluten – rețetă

Nr. de porții: 8 clătite
Durată totală de preparare: 15 minute

Ingrediente

  • 180 g de făină de hrișcă
  • 600 ml de apă
  • ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriță de sare
  • ulei, pentru gătit

Mod de preparare

Puneți făina de hrișcă într-un bol încăpător. Adăugați bicarbonatul de sodiu și sarea și amestecați cu un tel. Turnați apa și amestecați bine, până la omogenizare.

Autoarea rețetei recomandă lăsarea compoziției la odihnit pentru 30 de minute, la temperatura camerei. În acest timp, aluatul va deveni mai moale, iar clătitele vor fi mai moi și fragede. Înainte de a face clătitele, amestecați încă o dată compoziția.

Puneți tigaia la foc potrivit. Ungeți-o cu puțin ulei. Când s-a încins, turnați un polonic de compoziție în ea. Înclinați tigaia pentru a o distribui uniform, într-un strat cât mai subțire.

Lăsați clătitele circa 45 de secunde pe o parte, apoi întoarceți-le cu o paletă flexibilă, cu atenție, pentru a nu le rupe. Lăsați-le încă 15-20 de secunde. Stați cu ochii pe ele să nu se ardă, deoarece sunt foarte subțiri. Va trebui să ungeți tigaia cu ulei după fiecare clătită.

Clătitele făcute se pun una peste alta pe o farfurie tapetată cu șervețele.

Note și sugestii

Compoziția acestor clătite fără gluten se poate păstra în frigider până la 3-4 zile. Înainte de a face clătitele, amestecați ușor în ea ca să se re-omogenizeze.

Clătitele din hrișcă pot fi servite cu diverse topping-uri sau umpluturi. Merg cu gem, dulceață, miere, brânză de vaci sau cremă de brânză, fructe, iaurt, unt de arahide etc.

Le puteți face în variantă dulce sau sărată, punând în compoziție zahăr/alt îndulcitor sau sare și condimente.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de clătite fără gluten pe care le puteți încerca:

Clătite din banane, ovăz și cacao – fără zahăr și făină
Clătite din fulgi de ovăz – fără zahăr, gluten sau ouă
Clătite fără făină și zahăr – cu hrișcă și cocos
Clătite din hrișcă și banane – fără zahăr, gluten sau ouă (video)
Clătite cu mere – fără zahăr, gluten sau ulei

Sursă articol: Sonia, The easiest buckwheat crepes, The Health Foodie: https://thehealthyfoodie.com/the-easiest-buckwheat-crepes/#recipe

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.