Clătite fără făină și zahăr – cu hrișcă și cocos

Știai că poți face rețetele preferate fără gluten și chiar fără zahăr?

Dacă nu crezi, aruncă o privire pe rețeta de clătite fără făină și zahăr scrisă mai jos.

Clatite fara faina si zahar - reteta

Imagine sugestiva – clatite fara faina si zahar – reteta

Este doar un exemplu că se poate. Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete fără gluten și fără zahăr.

Clătite fără făină și zahăr – din ouă, banane și fulgi de cocos
Clătite fără făină și zahăr – din banane, ovăz și cacao
Clătite fără făină și zahăr, cu ovăz
Clătite fără făină și zahăr – dintr-un măr și 2 căni de fulgi de ovăz
Clătite fără făină și zahăr – din hrișcă și banane

„Mulțumită” persoanelor cu intoleranță la gluten, autorii de rețete au descoperit că pot prepara diverse aluaturi și fără făină de cereale.

Clătitele acestea sunt au o textură moale și fragedă. Le poți servi și la micul-dejun, deoarece sunt consistente și satură repede.

Preparatele, inclusiv dulciurile făcute cu făină de cocos sunt extrem de sățioase și nu poți să mănânci mult din ele.

Clătite fără făină și zahăr cu hrișcă și cocos  –rețetă

Ingrediente

• 80 g de făină de hrișcă / 80 g buckwheat flour
• 40 g de făină de cocos / 40 g coconut flour
• 1 banană sau 1 ou / 1 banana or 1 egg
• 200 g de lapte vegetal sau de vacă / 200 g milk of your choice
• 100 g de apă / 100 g water
• ½ linguriță de praf de copt / ½ teaspoon baking powder
• îndulcitor, după gust / sweetener of your choice
• 3 linguri de ulei pentru prăjit / 3 tablespoons oil for cooking

Mod de preparare

Pune făina de cocos și făina de hrișcă într-un bol încăpător. Adaugă praful de copt și amestecă-le cu telul.

Decojește și pasează banana cu o furculiță. Pune pasta obținută în bolul cu făină.

Toarnă apoi laptele și omogenizează bine cu telul. În acest stadiu, compoziția este groasă. Toarnă apă, treptat, pentru a obține o consistență mai moale.

Poți gusta să vezi dacă este suficient de dulce. Cu cât mai coaptă este banana pe care o pui în compoziție, cu atât mai dulci vor fi clătitele.

Însă dacă vrei să dai aceste clătite fără făină și zahăr copiilor, cu siguranță ei vor prefera un gust mai dulce. Pune, de dragul lor, un îndulcitor natural. Pentru această rețetă poți folosi 2-3 lingurițe de stevia sau eritritol.

Compoziția acestor clătite fără făină și zahăr nu curge tare. Este mai degrabă ca un griș gros.

Turnați puțin ulei în tigaie și ungeți toată suprafața cu o pensulă. Când s-a încins, puneți câte 1 lingură din compoziție și dați-i o formă rotundă cu dosul lingurii.

Nu faceți clătitele mai groase de atât, deoarece nu se vor coace bine în interior. Puteți coace câte 3-5 clătite odată, depinde de cât de mare este suprafața tigăii.

Puneți capacul și lăsați-le câte 2-3 minute pe fiecare parte. Stați cu ochii pe ele și completați cu ulei pe măsură ce clătitele îl absorb pe tot. Întoarceți-le cu o paletă. Trebuie să fie rumene, dar nu arse.

Aceste clătite fără făină și zahăr pot fi servite cu diverse topping-uri. De exemplu, puteți picura pe ele miere lichidă, ciocolată topită sau un sirop de fructe.

Sunt bune și calde și reci. Au o aromă intensă de la banane.

Gluten-free pancakes – recipe in english

Mix the coconut flour and the buckwheat flour in a bowl. Add the baking powder, the mashed banana, the milk and the water.

Stir well to combine and add a little bit of sweetener. The batter should be thick, but pourable.

Cook the batter in little discks 2-3 minutes on each side.

Informații nutriționale

100 g de clătite fără gluten și zahăr făcute după această rețetă conțin:

→ 218,73 kilocalorii
→ 6,12 g de proteine
→ 11,22 g de grăsimi
→ 23,44 g de carbohidrați

Sursă articol: Gătit Acasă: https://www.youtube.com/watch?v=iSIeTYbn71o&ab_channel=KochenzuHause

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.