Clătite din banane, ovăz și cacao – fără zahăr și făină

Dacă nu ați încercat încă să faceți clătite din banane și ovăz, vă sfătuim să o faceți chiar acum!

Vă prezentăm o versiune de clătite cu cacao, care au un gust diferit de cele clasice.

Clatite cu cacao

Imagine sugestiva: Clatite cu cacao: Prostooleh

Nu conțin făină de grâu, nici zahăr. Se prepară din fulgi de ovăz, lapte, ou și banană.

Din aceste considerente, pot fi considerate un desert dietetic, potrivit pentru diabet, intoleranță la gluten sau curele de slăbire.

Clătite din banane și cacao – fără zahăr și făină

Ingrediente

• 100 g de fulgi de ovăz / 100 g oat flakes
• 100 ml de lapte / 100 ml milk
• 1 ou / 1 egg
• 1 banană coaptă bine / 1 ripe banana
• 1 lingură de eritritol sau alt îndulcitor / 1 tablespoon erythritol or another sweetener
• 1 lingură de cacao / 1 tablespoon cocoa powder
• 1 lingură de praf de copt / 1 tablespoon baking powder
• 1 linguriță de zeamă de lămâie / 1 teaspoon lemon juice
• ½ linguriță de sare / ½ teaspoon salt

Mod de preparare

Cântăriți/măsurați toate ingredientele.

Puneți fulgii de ovăz într-un bol. Adăugați laptele și amestecați bine.

Pasați banana cu furculița până se face piure. Adăugați oul și omogenizați cu furculița.

Turnați acest amestec peste fulgii de ovăz.

Amestecați bine, până rezultă o compoziție omogenă.

Incorporați apoi eritritolul, pudra de cacao, praful de copt, zeama de lămâie și sarea.

Amestecați bine. Compoziția va căpăta o culoare ciocolatie, de la pudra de cacao.

Puneți puțin ulei în tigaie. Ungeți-o cu o pensulă pe toată suprafața.

Când s-a încins bine, luați cu un polonic de compoziție și formați clătite mici în tigaie.

Puteți coace 2-3 clătite odată, în funcție de cât de mare este tigaia.

Lăsați-le un minut, apoi întoarceți-le pe partea celalaltă.

Sunt gata când au devenit rumene.

Sunt moi și curg, de aceea este indicat să le manevrați cu două palete sau spatule.

Se servesc după ce s-au răcit complet.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete inedite de clătite cu ovăz:

Clătite elastice cu ovăz, care nu se rup – potrivite pentru desert sau aperitive (fără zahăr)
Clătite dintr-un măr și 2 căni de fulgi de ovăz – fără zahăr, făină, ouă, lapte
Clătite din hrișcă și banane – fără zahăr, gluten sau ouă (video)
Clătite cu mere – fără zahăr, gluten sau ulei

Clătitele cu ovăz, banane și cacao sunt fragede, flexibile, dulci și aromate.

Le puteți stropi cu miere sau cu un sirop de fructe făcut în casă.

La fel de bine merg cu dulceață sau gem, cu iaurt sau smântână.

Banana oat pancake – recipe in english

In a large bowl, stir the oat flakes and the milk.

Separately, beat the egg and add the mashed banana.

Pour this mixture into the oat batter.

Add the rest of the ingredients, namely the baking powder, the lemon juice, the sweetener, the cocoa powder and the salt.

Stir well to combine.

Heat the pan with a little bit of oil. Pour the batter in small disks. You can cook 2-3 pancakes at once, depending on the size of the pan you’re using.

Serve the oat pancakes with honey, agave syrup, yogurt, cream or jam.

Sursă rețetă: Rețete de Familie, Rețetă pentru iubitorii de fulgi de ovăz: https://www.youtube.com/watch?v=EEkmlOq7_VA&ab_channel=Familienrezepte

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.