Prăjitură cu mere și griș de post (măsurată cu paharul) – după o rețetă arăbească reușită

Este cea mai bună prăjitură pe care am încercat-o vreodată, mărturisește autoarea acestei rețete de prăjitură cu mere și griș. A învățat-o de la un bucătar șef arab.

Întrucât ingredientele se măsoară cu paharul, poate fi numită „prăjitura 4 pahare”. Este una din cele mai simple rețete de prăjitură cu mere. Nu se face cu aluat clasic. Încercați-o și nu veți regreta.

Prajitura cu mere si gris cu paharul - dupa o reteta arabeasca reusita

Prajitura cu mere si gris cu paharul – dupa o reteta arabeasca reusita

Prăjitură cu mere și griș – rețetă

Ingrediente

  • 1 pahar de făină
  • 1 pahar de zahăr
  • 1 pahar de griș
  • 1 lingură de praf de copt
  • 5 mere
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • 1 pahar de lapte vegetal
  • 50 g de margarină sau 100 ml de ulei

Mod de preparare

Puneți făina, zahărul, grișul și praful de copt într-un bol încăpător. Amestecați bine toate ingredientele cu un tel.

Repartizați acest amestec uscat în 4 pahare egale. Puneți o lingură de amestec în primul pahar, o lingură în al doilea pahar, o lingură în al treilea pahar și o lingură în al patrulea pahar.

Continuați astfel până terminați toată compoziția. Paharele trebuie să fie umplute în mod egal cu amestecul uscat.

Curățați merele de coajă și dați-le prin răzătoarea cu găuri mare, într-un bol. Adăugați peste ele zeama de lămâie proaspăt stoarsă. Amestecați bine și împărțiți compoziția în trei părți egale.

Luați o tavă dreptunghiulară adâncă și tapetați-o cu hârtie de copt. Autoarea rețetei a folosit o tavă de 30 x 20 cm.

Turnați primul pahar de amestec uscat în tavă. Distribuiți-l bine pe tot fundul tăvii cu dosul lingurii, astfel încât să obțineți un strat uniform.

Puneți o parte din merele rase, din loc în loc, apoi întindeți-le cu lingura. Stratul de mere trebuie să acopere toată suprafața tăvii și să fie uniform.

Peste mere, turnați al doilea pahar de amestec uscat. Întindeți-l bine și apoi puneți a doua parte de mere rase.

Continuați astfel să alternați straturile până terminați compozițiile. Luați un băț de frigărui și faceți găuri din loc în loc pe toată suprafața prăjiturii.

Încălziți lapatele într-un ibric. Adăugați margarina sau uleiul. Amestecați bine, până margarina se dizolvă.

Turnați amestecul deasupra prăjiturii. Lichidul va pătrunde prin orificiile create și va ajuta amestecul uscat să se coacă.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Dați tava în cuptor pentru 45-50 de minute. Este gata când s-a rumenit deasupra și prafurile uscate s-au transformat în foi moi de aluat.

După ce s-a răcit complet, prăjitura cu mere și griș se pudrează cu zahăr. Se taie pătrate sau romburi, după preferință.

Veți vedea cât de apetisant arată la interior. Straturile se văd foarte bine. Arată ca o prăjitură cu aluat!

Prăjitura cu mere și griș făcută după această rețetă este un desert reușit, pe care merită să-l încercați, mai ales că se prepară atât de ușor și rapid!

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjitură cu mere de post pe care le puteți încerca:

Prăjitură cu mere fără blat și fără zahăr
Prăjitură de post cu mere, nuci și banane
Prăjitură fragedă cu mere, de post
Prăjitură de post cu mere, nucă și cacao

Note și sugestii

Această prăjitură cu mere și griș se poate face în varianta de frupt sau de post. În primul caz se folosește lapte de vacă și unt.

În al doilea caz se poate folosi lapte vegetal (de cocos, de migdale, de orez, de soia etc). și margarină, ulei de cocos sau ulei de floarea-soarelui.

Sursă articol: Готовьте с Узбе: БЕРУ ЯБЛОКО И МАНКУ! НАУЧИЛ АРАБСКИЙ ПОВАР! ЭТО ЛУЧШИЙ ПИРОГ КОТОРЫЕ Я ПРОБОВАЛА. Покоряет сразу: https://www.youtube.com/watch?v=WMfYC_xtNbg

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.